Besöksräknare

torsdag 28 januari 2010

Mamma är här!

I natt klockan kvart över tre ringde jag och väckte chauffören för att han inte skulle missa att hämta mamma på flygplatsen. Klockan kvart över sex rullade bilen in utanför huset. Aldrig har väl barnen skuttat så glatt ur sängen så tidigt!! Och där stod hon. Lite vinterblek och trött såg hon ut, men väldigt glad när hon fick krama om oss. Hon hade varit vaken i nästan ett dygn och ännu fick hon inte sova. Upp packades vinflaskor, ost, beannaissås, buljongtärningar, deodorant, tidningar, julklappar, godis och mycket mer. Det var rena julafton.
Hon hann följa barnen till skolbussen och fick sedan lite hembakt bröd och kaffe i solen på altanen. Efter en lång och mysig pratstund klarade hon sig inte från att sova längre utan lade sig på Oskars rum och sov i drygt två timmar.
En väldigt svårväckt mamma vinglade ner till ett dukat lunchbord. Nu ännu blekare än när hon kom och med dubbelseende fick hon i sig lite lunch och började sedan återfå färgen på kinderna och skärpan i blicken. Gick sedan till Lena för att fika och titta på vad Calcuttamannen hade att erbjuda. Han åker runt och säljer handbroderade dukar. Flera var fina men ingen blev köpt.
Barnen kom från skolan och visade runt mormor på klubbhuset, därefter blev det juklappsöppnande, läxläsning och lamm curry med ris som maiden lagat. Vid det laget började mamma somna till på köksstolen bara hon stöttade huvudet i handen och hon var mycket nöjd när hon äntligen fick gå och lägga sig. Vi är alla mycket glada över att denna dag äntligen kommit. Nu ska vi bara få hem Tomas från Kina också, men han kommer vid midnatt.
God natt alla vänner!

3 kommentarer:

  1. Låt nu din mamma vila ordentligt idag mellan varven så hon orkar med både svensklunch och after work.....Tuff start.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Så härligt att höra att hon är framme i väl bevarat skick och med alla vinflaskor och presenter i behåll. Tuff resa - och ensam. Bra gjort!! Vi har kollat mail och block för att få ett livstecken och nu har vi fått det. Gott! Ha nu en fortsatt fin samvaro och många kulturella upplevelser tillsammans.
    Baraq lite avundsjuka
    Kram
    maggan

    SvaraRadera
  3. Så kul att hon är framme!
    Ta väl vara på henne och njut av dagarna tillsammans. Skulle gärna velat vara med!!!
    Stor kram
    Lena

    SvaraRadera