Besöksräknare

lördag 9 januari 2010

Egen frukt

Vi har haft en så tanig liten palm på baksidan av huset. Den har bara varit som en 3 m hög pinne med några ynka blad överst. Jag tänkte jag skulle pratat med trädgårdsmästaren om att ta ner den, men har sedan glömt av det.
Plötsligt började det komma små runda bär där i toppen. De var mörkgröna och var först som avokado i storlek för att sedan bli ännu större. Plötsligt böjade färgen ändras till gulgröna och blev sedan ännu mer gula. "Det är papaya" sa Rani, vår maid. Oh, vad häftigt. Egen frukt.


När de nästan var helt mogna så försvann två av de fyra frukterna. Tror att det är någon av all personal som antingen jobbar för oss eller för grannen, som har tagit dem. De andra två vaktade jag noga och plockade ner och lade för att mogna inne. Så här fina blev de!



3 kommentarer:

  1. Kul att slippa betala för frukterna!
    Ni kanske ska köpa en vakthund för att vakta dom. :)
    Jag saknar Oskar och Jakob, kan inte vänta på att få se er igen.
    /Jonas

    SvaraRadera
  2. Fin mango. Vi prövade att nalla ett granatäpple från grannes träd (kvisten hängde långt ner på vår sida av muren) men det var helt omoget trots att det såg rött ut. Synden straffar visst sig själv. Hoppas den stulna mangon var sur!

    Har hittils en kräkfri dag här hemma. Det känns nästan lite ovant efter dessa gräsliga dagar. Nu är visst lille O sjuk också i samma sjuka hos familjen Å. Ilskna baciller, men vi har i alla fall inte delat med oss. Kram

    SvaraRadera
  3. åhh vilken härlig bild! Ser smaskigt ut :)

    SvaraRadera