Besöksräknare

fredag 22 januari 2010

Slutet på hantverkshistorien


Ja, nu har det snickrats och fixats här. Väldigt dammigt blev det men nu är allt nästan färdigt. Hyllan till vardagsrummet (se ovan) blev utseendemässigt bra. Den är gjord i rubberwood, som är det träslag som liknar ek mest här. Dock är den supertung, väger nästan 15 kilo!!! Vet inte hur vi ska få den att hänga kvar på väggen.

Tomas skrivbord som skulle lagas blev sådär. Allting görs ju för hand och det blir gärna lite klumpig finish då. Ena kanten på skivan som skulle läggas under lådhurtsarna sticker ut mer än den andra och då de har så grova skruvat så har de spräckt sidan på ett ställe så trät buktar ut. Vi känner ändå att vi hellre fixar till det själva.
I köket har vi fått hyllor i två skåp. Innan ställde vi allt på golvet i skåpen men nu har vi fått en hylla så nu har vi dubbelt så mycket plats som förut. Dock har de bara grundmålat hyllan och trodde att vi skulle vara nöjda med det - det var vi inte! Någon form av avtorkbar lackyta vill vi ha så de ska komma i morgon och fixa det. Ska bli skönt att sedan kunna plocka in allt i skåpen igen.

2 kommentarer:

  1. Asa, har du inte på allvar funderat på att fixa allt själv, du som kan allt och står och tittar på dessa klantiga s k hantverkare. Men du är kanske dyrare i timpeng? kram mamma

    SvaraRadera
  2. Mycket dyrare!!! Och jag har inte vektyg här till finsnickeri, men annars så...I dag när de målade sista strykningen på kökshyllorna så smet jag in och målade lite för att snygga till det hela!
    Åsa

    SvaraRadera