Besöksräknare

lördag 16 januari 2010

After Solar Eclipse forts

Måste bara skriva ett inlägg till innan vi kan lämna ämnet. I tidningen (The Times Of India) kan man idag läsa om allt som har hänt. Man skriver att "the Science City stayed home" och att alla gator var tomma. Traditionen säger att man skall stanna hemma och inte äta under förmörkelsen och efteråt skall man ta ett bad sedan är allt bra igen. Anledningen till att man inte skall äta är för att när det är mörkt så ser man inte om något har trillat ner i maten. Då faller ju bitarna lite på plats för den traditionen även för en svensk. Läkare och vetenskapsmän har försökt förklara att nu när man har elektriskt ljus så kan man ju äta ändå men det gick tydligen inte riktigt fram till alla. Man har intervjuat många och de flesta har inte ätit under förmörkelsen och man har haft en pudja under tiden.


Det var så klart många som ringde sjukhusen och frågade om man kunde vara ute och det var farlig men det mest tragiska var två händelser med utvecklingsstörda. Under förmörkelsen grävde man ner en man och två barn (4 och 10) ner till halsen i kodynga under förmörkelsen. Man trodde att de skulle bli botade. Polisen kom dit och plockade upp barnen och anmälde barnens föräldrar för händelsen. Det stod i tidningen att släktingarna till de nergrävda var besvikna efteråt för de inte hade blivit botade...

2 kommentarer:

  1. Idag i Borås Tidning har man kommenterat solförmörkelsen. Därtill ett antal bilder på folk från olika länder, som skyddar sina ögon från solen. Däribland en indier med skyddsglasögon, så det var i alla fall en person,som gjorde rätt.
    kram Mamma

    SvaraRadera
  2. Läste också om kodyngan. Skrämmande hur utbredd okunskapen fortfarande är i fattiga delar världen år 2010. Blir riktigt ilsken :(( Stackars barn!

    SvaraRadera