Besöksräknare

fredag 1 januari 2010

Jul I Goa

Det var några fantastiska dagar vi hade i Goa och många roliga upplevelser. Vi bodde i en liten by som hette Colva och om man gick hundrafemtio meter ner, så kom man till stranden. Precis rakt ner gick alla Indier tills de mötte vattnet och sedan stod de där och trängdes. Gick man utefter stranden några hundra meter så var det helt fritt. Det fanns mängder med standschacks där det fanns solstolar och parasoller. Det var gratis att ligga där och de räknande med att man skulle äta lunch där. Otroligt bra service.






Indierna som var där och turistade badade lite måttligt upp till knäna. De badade oftast med kläderna på (typ jeans,Sari etc.) några gick ner till midjan i vattnet. Männen kunde ibland ta av sig kläderna och badade i sina hängiga bomullskalsonger och undertröja. De stod där och tjoade i stora hoper eftersom knappt någon kan simma.

.
.

.
.
.
.
.


.
.
.
.
.

Vi badade dock varje dag och vågorna var helt fantastiska! Att bada i havet är ju helt fatastiskt och det finns ju inget som går upp mot "the real thing". Maten på strandschacken var helt OK men det tog tid och det var inte säkert att hela beställningen gick fram. Fast de skrev upp på en lapp så hände det att de bara serverade hälften av det man beställt och inte alltid rätt saker. Ibland blir man ju helt vansinnigt tokig på dem.....Kjell fick ett spel en dag så han sa om inte maten är på bordet om åtta minuter så går vi utan att betala.



Julafton firade vi hos Kjell och Kristina som har ett hus i en by runt tio kilometer från havet. De har låtit renovera ett gammalt portogisiskt hus. Helt fantastisk vackert och de flesta husen runt om var i grunden väldigt vackra men väldigt slitna. Det gick ganska mycket grisar på gatorna. Jultomten hade det väldigt svettigt i år för en fleecedräkt i över 30 graders värme är svettigt. Vi hade i alla fall en väldigt mysig julafton, men det kändes ändå svårt att riktigt komma i rätt julstämmning.


Därefter tillbringade vi ytterliggare några dagar på stranden innan det var dax att ta flyget hem till Bangalore igen.

1 kommentar:

  1. Vitare sand än i Kerala ser jag. Härliga bilder.

    SvaraRadera