Besöksräknare

söndag 20 november 2011

Central market



Ville bara visa lite bilder från en tur vi tog till Central market i måndags. Detta ligger i samma kvarter som Raja market där man kan köpa alla tänkbara band, paljetter och pärlor. Området heter Chikpet och på den gata som heter Chikpet Road finns bara affärer som säljer tyger för saris, indiska "dresses" (tunika, byxor och sjal) och kostym- och skjorttyger.
I central market säljs blommor, grönsaker, dekorationer, kastruller och allt annat som har med matlagning att göra. Utanför sälj frukt.
Jag köpte fina små granatäpplen, stora som en klementin. Hittade också indiska dekorationer typ kräftskivedekorationer, som kan vara bra att ha hemma om man vill få till en indisk fest.
Lena skulle köpa sarityg och jag köpte också några för att provsy lite klänningar i. De kostade 160rs (ca 24 kr) och var 5 meter långa. De var av polyester eller något annat konstmateial men duger bra till att testa modeller i. Får se om det kan bli något att visa upp här på bloggen.


Lenas gäster som var med var ganska trötta efter att ha gått på de små gatorna i värmen och trängseln. Själv är man konstigt nog van vid att hoppa över kobajs och sovande hundar. Det känns konstig när man tänker på att svenska jag har blivit van vid livet i Indien men också en förmån att ha fått prova på något annat liv än det svenska - och sett att även det fungerar på sitt eget kaotiska sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar