Besöksräknare

tisdag 4 januari 2011

Nyår

Nyårsfirandet blev inte som andra år! Vi är vana vid en förstaklass middag med gott vin, i sällskap av goda vänner. Goda vänner hade vi runt oss även i år men mat och dryck var inte toppklass. Då vi ville kunna utnyttja dagen och ändå fira nyåret på fest så hade vi bokat biljetter på klubben. De hade gått ut med stora affisher om sitt firande och flera dagar i förväg hamrades och svetsades stora skelett som skulle sänkas ner i poolen för att där kunna bygga ett dansgolv. De hade verkligen fått till ett stort dansgolv med dj-mixerbord och mycket kraft hade lagts på alla möjliga fantastiska dekorationer. Denna dinosaurie gjord av gurkor prydde buffébordet tillsammans med vattenmeloner och andra frukter skurna i vackra mönster. Även rosorna på bilden är gjorda av frukter! Så som ofta är här så kan man göra lite som man vill: äta, mingla, dansa. Vi var fyra par samt våra och fam M:s barn som delade ett bord. Det var ett glatt gäng men vi hade riktigt svårt att föra ett samtal vid bordet då volymen var så hög att man bara kunde prata med en person i taget. Maten bestod så klart av en buffé. Då vi när vi köpte biljetterna frågat ang den så skulle den huvudsakligen bestå av västerländsk mat, men i verkligheten var den mestadels indisk. Trots att vi betalat dyra pengar så var det vin som bjöds på knappt drickbart och inget mousserande vin fanns till tolvslaget! Alla bruncher jag varit på i stan höll en högre klass och ett lägre pris än denna. Trots det så hade vi trevligt. Alla (nja inte Jakob som somnat vid bordet) var uppe och dansade och försökte hänga med i den indiska stilen med mycket handrörelser och höftrullanden.
Efter att ha skålat i surt vitt indiskt vin så kände vi alla att det var dags att gå hem. Speciellt Jakob ville gå hem och sova i sin egen säng, men han var ändå vaken under tolvslaget!

Ja det blev ett nyår olikt alla andra. Det var roligt att prova på nyår i indisk stil men jag tror nog att jag nästa år vill både äta och dricka lite godare. Dansen brukar vi få till utan indisk hjälp och gurk-dinosaurierna får jag väl klara mig utan! Vem vet, de kanske inte är så svåra att göra!!

1 kommentar:

  1. Hoppas att du får godare vin nästa nyår! Jag ska också ta ner mitt julpynt nu i helgen, tvätta juldukar och sopa granbarr. Det är rätt skönt när alla julgrejer packats ner och man avslutar med att ställa fram en vas med färgglada tulpaner.

    SvaraRadera