Besöksräknare

lördag 15 maj 2010

Ormjakten fortsätter


I går var det plötsligt folk och rörelse på gatan. Någon hade sett ormen igen och grannen hade ringt efter ormfångaren. Han hade kommit och var nu runt i området och kikade. Han tittade överallt men kunde inte hitta den. Dock sa han att nu var tid för den ofarliga "rattsnake" att para sig. De letar då upp råttbo och lägger sina ägg i. (Usch, betyder det att vi har råttbon runt huset? Råttorna här är visst stora som katter!) De ofarliga ormarna har mycket smalare huvud än kropp och har svarta tungor. De giftiga (kobrorna) har lika brett huvud som kropp och har rosa tungor. För att visa oss plockade han upp en tygpåse ur ryggsäcken och tog fram en orm!!!!
Den var en rattsnake.
Ormfångaren känner lukten av det ämne som ormen utsöndrar om den känner sig stressad och kan då lukta sig fram till ormen (sa han i alla fall!). Han sa att kobrorna parar sig i juni-juli och då ska jag och barnen vara långt härifrån! Får väl köpa gummistövlar till Tomas.

1 kommentar:

  1. Mer och mer husdjur. Nu råttor också........Undrar vad som bor hos oss? Hittills har vi ju bara haft små husdjur i mängder. Det finns säkert stora också. Vill inte veta!

    SvaraRadera