Besöksräknare

söndag 9 maj 2010

Åttonde Maj


I år kom vi ihåg den! Vår bröllopsdag alltså. Då vi gifte oss var det högsommarvärme (svimmande varmt om man säger så!!) och man tänker därför på den dagen som om den skedde mitt i sommaren. Därför har snöiga 8 maj-dagar inte känts som vår dag (eller också så är minnet helt enkelt lite dåligt).

Jag fick en jättestor bukett med blommor från min älskade man. Jättefina liljor, nejlikor och annat. Gick till poolen efter lunch och hade några sköna timmar där i var sin solstol. Skönt och svalkande i poolen vilket behövs när det är 35 grader i skuggan. På kvällen gick åkte vi in till stan till en restaurang som heter Shiro. Den ligger i en mycket flott shopping mall. Shiro serverar japanskt, koreanskt och thailänskt och har en otroligt häftig inredning med ett jättekvinnohuvud i "sten" som svävar över borden. Vi hade beställt bord utomhus och där visade det sig finnas japanska stekbord. Vi tog en meny vid ett av dessa bord och blev serverade otroligt goda rätter i ett snabbt tempo. Grönsakerna var perfekt krispiiga och gott kryddade i en lite sötstark sås, nötköttet smälte i munnen och räkorna, som stektes ihop med vårlök och sedan blev krämiga av vitlöksboursin-ost, var underbara. Kocken både lagade mat, jonglerade med diverse köksredskap och visade korttrick. När köttet kom sa Jakob att det var det godaste kött han ätit och efter kvällen konstaterade han att det var den godaste kvällsmat han någonsin ätit. Det är ju ett gott betyg!



Barnen vid stekbordet. (Kortet på oss blev suddigt) Chokladsushi till dessert!




1 kommentar:

  1. LÅter så härligt! Här har vi tillfälligt (?) tröttnat på de hamburgare och burritos som vi så ofta stöter på när det ska ätas ute. Börjar ställa in oss på köttbullar med lingonsylt igen...
    kram
    Ulla

    SvaraRadera