Besöksräknare

torsdag 9 februari 2012

På bättringsväg

Så här pigg ser Jakob ut idag! Här sitter han på altanen och smaskar lite melon. Visst hostar han fortfarande men inte lika illa. I dag hade han nog kunnat ha gått till skolan men då vi ska åka bort i morgon och det inte kändes som läge att fråga om ledigt, får vi fuska lite och göra honom sjuk hela veckan. Han har verkligen varit rejält sjuk med hög feber och riktigt igensvullen i halsen så att han har låtit som en blåsbälg när han andats. Men nu är det äntligen bättre.
Själv har min feber och illamående gått helt bort. Efter att ha sovit mig igenom ett dygn så var det borta. Dagen började dock med att Oskar inte kunde äta frukost pga illamående men han kom hem och mådde bra. Nu är det bara att vänta och se hur Tomas mår. Han hade fått en antibiotikakur i Bangkok pga halsont... ja, som ni hör är vi verkligen "Sjuka Familjen" just nu! Hoppas nu bara att föräldrarna klarar sig!!
Mamma och pappa ja, de har fått sköta sig själva de här dagarna. Följa med Oskar till tandläkaren och lite annat smått. Men det är inga problem för dem. Mamma hittar riktigt bra i stan och de tar bilen och åker på lite olika utflykter. I går var de i det området där många keramiker arbetar. Det låter kanske som konsthantverk - så där lite kulturellt - men det var det inte. Det är rena massproduktionen av keramikkrus i olika storlekar. Fast inte i stora fabriker utan i små hål-i-väggenkrypin. En kille satt och drejade identiska små skålar samtidigt som han tittade på TV! Skickligt. Han hade gjort det i över tjugo år! Skålarna används till oljelampor, för kryddor, som dricksglas men även till vattenkrus, krukor, tandooriugnar (jo du, syster, här kan du komma och se hur du ska göra! Du som hade en idé om att göra din egen tandooriugn!!!) och allt möjligt.
I dag har de varit på en resebyrå för att få hjälp att ordna med den resa som de ska göra sista veckan de är här i indien. Det lutar åt en tur till Rajastan. Verkar väldigt spännande med både mäktiga fort och ökentur.
Men nu väntar en tredagarstur till staten Maharashtra för att titta på grott-tempel i de små städerna Ajanta och Ellora. De ska visst vara fantastiska! Det sk bli skönt att komma härifrån lite. Vi hoppas på en mysig helg. Nu måste vi i säng för vi ska upp i ottan! Stackars Tomas landar vid midnatt och ska upp igen för att åka iväg vid sex! Tufft men sedan blir det avkoppling hoppas vi!
Trevlig helg på er alla trevliga bloggläsare!

1 kommentar:

  1. Skönt att ni mår bättre. Hoppas inte Tomas har delat med sig till P av sina baciller. Vi har så vi klarar oss här;)
    Kramen

    SvaraRadera