Besöksräknare

söndag 19 februari 2012

Grover Vineyards



I går var vi på en trevlig utflykt. Vid foten av Nandi Hills ligger vinfabrikanten Grover. Mamma, pappa, Tomas och jag åkte iväg vid nio för att få oss en rundvandring på vingården. Resan dit tog 1,5 timme och då stannade vi några gånger på vägen för att fota. Tomas skulle ta kort på ett färgglatt hus. Då kommer en liten man upp från ingenstans och stannade sin motorcykel och berättade att han var fotograf och sedan räknade upp alla kameror han ägt! Kul farbror! De är vänliga och pratsamma här.
Väl framme i Grover fick först anmäla oss och fick både klistermärken på oss och armband. Jag fattar inte varför för betala skulle man göra när man åkte hem så det var inget kvitto på det!
Tillsammans med ett annat par så började vi sedan turen ute på vinfältet där vi fick se de olika druvorna de odlade. Just nu hade de 4 vita och 2 röda druvor men skulle bara fortsätta med 2 vita och 2 röda (Viognier och Sauvignon Blanc resp Cabernet Sauvignon och Shiraz).
Sedan åket vi tillbaka till vingården och fick se hela tillverkningsprocessen. Problemet för dem är att få druvorna att inte börja jäsa innan de ska, så de får jobba mycket med att kyla mer druvorna och kärlen. De flesta tillbehör och ämnen som användes, importerade då det inte verkar som att indierna själva kan hålla tillräcklig kvalitet, t ex på glasflaskor, korkar mm.
Sedan blev det vinprovning i källarvalvet. Vi fick prova två vita, ett rosé och två röda. Man kan säga att det är deras finaste röda vin, La Réserve, som är det som är okay. Det är det vin som vi brukar köpa. Deras vita viner är inga höjdare. Vi provade och smakade. Mamma och pappa som kan lite, tyckte att de smaker de här druvorna brukar ge, inte riktigt kom fram. De unga paret som var med oss var inte alls vana vid "vanliga" viner. De brukade göra eget vin på banan, ris eller vindruvor, all frukt. Tjejen grinade illa när hon fick in det vita torra vinet men efter lite guidning av mamma (som fick igång engelskan riktigt flödigt efter lite provning) så var hon riktigt inne i dofter och smaker. Även hon blev pratsam så hon och mamma utbytte erfarenheter om ditt och datt.
Sedan avslutades det hela med en lunchbuffé i trädgården där vi och massa gäss delade på utrymmet.




Därifrån åkte vi till Nandi Hills för att titta på utsikten. På vägen stannade vi till vid några arbetare som tröskade hirs. De hade lagt ut säden på vägen och lät bilarna köra över den för att sedan sikta fröna. Många fina kort blev det. Här är bara ett fåtal.

Hemma var vi inte förrän vid sex så det blev verkligen en heldag. Tur att man har stora barn som klarar sig bra på egen hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar