Besöksräknare

måndag 6 februari 2012

Helguppdatering

Detta inlägg är främst till dig, kära syster, för jag förstod att du tyckte det var lite glest med inläggen om vad vi har för oss här, nu när både mamma och pappa har kommit. Alla andra som är intresserade av detta får naturligtvis också läsa.
Pappa kom tidigt lördag morgon. Resan hade gått bra men lite stressigt hade det varit vid bytet i Mumbai där väska skulle hämtas ut för att sedan checkas in på flyget hit. När väl hans väska kom fick han eskort före hela kön för att sedan gå direkt på planet och åka. Helegen är mer stressig i flygbranchen än än tisdag, för pappa hade delat säte med en barnfamilj och det var fullt med barn på planet så inga tomma sätesrader att sträcka ut sig på som mamma haft.
Morgonen började med en tur till gymmet för mamma och mig. Då Jakob haft rejäl förkylning med feber och kruppig hosta blev det sedan en lite lagom lunchutflykt till en restaurang i grannskapet. Jakob stannade utan problem hemma, matt som han var av febern. Sedan tog föräldrarna och jag en tur till affären och köpte skaldjur (färska räkor och bläckfisk) och vin till kvällens middag. Vilken service det är här ändå: de står och skalar alla räkor gratis när man köper. Ett kilo råa räkor som efter hemkomst marinerades i vitlök, olivolja, salt och chiliflakes för att sedan wokas m salladslök till kvällsmat. Till det blev det även hemmagjord bandpasta och en vermouthsås (den blev väl sådär då jag inte såg att den vermouth vi hade var söt och inte torr). Ändå en smaskig kvällsmat.
Tomas ägnade dagen åt att ha mekaniker här för att titta på hans royal emfield som inte går riktigt som den ska. Jag är inte så insatt i det där så jag kan inte lägga ut texten så mycket mer än att det slutade med att de tog med sig cykeln till en verkstad.
I går var vi på brunch. När man ska på brunch går hela dagen. Man behöver åka i tid så man hinner i princip bara ta på sig något snyggt och sedan sätta sig i bilen. Oskar valde att vara hemma vilket kändes skönt då den lille kaminen Jakob behövde lite sällskap även om han mest låg och sov.
Det är ju tredje året som ma och pa är här och de vill helst åka till nya ställen så idag blev det en ny brunch även för oss: på ICT Gardenia. och var en väldigt trevlig brunch där vi satt i en öppen paviljong omgiven av vatten med en stor lotusblomma som sträckte sig upp mot det gräsförsedda taket. Buffén var en blandning från tre kök: japanskt, indiskt och västerländskt. Har hört från flera håll att den japanska restaurangen här är bäst i stan så den får nog ett eget besök en dag.
Det blev trevliga timmar med mycket prat, mat och inte minst bubblig dryck. Så här trevligt hade vi det:
Sedan var det hem till läxrace m Oskar och packning för Tomas som åkte till Bangkok i går kväll. Efter lite hysteriskt letande efter passet - som han lagt jämte sin dataväska men sedan glömt av (!!) så stack han vid halv tio. Kvar i hans säng låg sedan en liten het kille med skällig hosta, men i dag verkar han äntligen bättre och febern har minskat.

2 kommentarer:

  1. Låter som härliga dagar för er men stackars lille J! Hoppas det ger med sig nu! Kram syrran

    SvaraRadera
  2. Fint! Då vet även jag vad ni har för er:) hälsa den lille sjukligen. Vi har varit igenom alla 3 här också. Nu är de på benen igen. Studiedag i dag på förskolan. Jag har semester o skall fortsätta med mina tapeter så snart den lille har däckat!

    SvaraRadera