Besöksräknare

fredag 3 februari 2012

Indisk shopping på Commercial street

I går tog vi en tur till Commercial street. Det är ett indiskt kvarter där man kan hitta fina sidentygesaffärer jämte skabbiga väskförsäljare. Smutsigt och brôtigt men bra utbud på sidentyg, bangles(tunna armband som är standard bland kvinnorna här) och även kvarter med verkyg, sytillbehör, kläder, skor mm. Det mesta kan hittas om man bara vet var man ska leta.

Vi gick till Mysore Silk för jag ville visa mamma en riktig siden och sariaffär. Det är verkligen härligt att se alla tyger. Kvinnor sitter och står överallt och blir drapperade i sarityger. Det finns stora madrasser där tygerna läggs ut för kunden. Det finns nog lika många expediter som kunder så man får alltid ett litet tåg med expediter så fort man kommer in, nästan som bananflugor. Men man får vifta bort dem så man får utrymme att titta. Då är det bra att kunna prata lite svenska för då kan de inte lägga sig i.

Jag behövde en dragkedja till en kjol. Gick in i en mycket trång affär och köpte två dragkedjor och lite knappar för 5 kr!

Mamma ville sedan köpa bangles. Vi gick till "min" banglesförsäljare, en kille som är väldigt duktig på att snabbt mixa olika färger på bangles till en fin rad. Han plockade snabbt fram ca 30-40 bangles som han mixade på olika sätt. Sedan kom vi till konststycket att få på dem på mammas små men lite oviga händer. Han trädde en plastpåse över handen och kunde sedan med våld glida över dem till mamma hand. Mamma köpte några men jag tror inte de kommer bli så mycket använda. Hon ville nog mest vara snäll. Hon var röd om handen hela eftermiddagen efter de där armbanden!

Här kommer lite bilder från dagen:





Trång sybehörsaffär! Det finns alltså en gång rätt in i affären men mycket svårt att tråckla sig in.

Bangles i alla färger och modeller!

2 kommentarer:

  1. Längtar!!! Kram sys

    SvaraRadera
  2. Så hemma det känns och ändå så långt borta. Kram o ha en fin helg. L

    SvaraRadera