Besöksräknare

söndag 6 maj 2012

Söndagens tidningsartiklar

Får hämta lite mer kaffe... Maken sover fortfarande. Han välte ner i sängen sent i går kväll efter en lyckad killkväll då vännen P firades av då han flyttar hem i juni. Sitter här och läser (eller försöker läsa) tidningen. Det är väldigt mycket för mig knepiga artiklar i den. Varje dag står det något om någon som har tagit emot mutor eller liknande trick. I dag läste jag först om hur de håller montessorikurser för föräldrar för att lära dem att barnens ständiga aktiviteter och upprepade övningar som att klättra upp och ner för ett trappsteg, tillhör deras sätt att lära sig att utveckla sin motorik. Oj oj oj, vet inte alla det redan känner man. Men antagligen inte för här bär man runt på sina barn och låter dem inte röra sig fritt. Så har de ofta sämre balans och koordination också.
Sedan hittade jag en artikel om att 600 lärare hävdade att de var döva för att slippa bli förflyttade från sin skola där de avslutat sin 5-åriga praktik, till en annan av distriktets skolor! Sicken grej!! De hade alla läkarintyg på att de hade mer än 40%ig hörselnedsättning och de föll då under en lag om att man inte behöver bli flyttad om man hade ett så stort handikapp. Av 900 lärare var 600 döva! De hade dock inte rapporterat några problem med undervisningen med tanke på sitt handikapp under de 5 praktikåren!! Ledningen har nu gått till polisen som utreder om intygen är falska och i så fall vilka rättsliga åtgärder som ska vidtas. Som svensk känner man bara att det här hade aldrig hänt hemma. Visst hör man om folk som fuskar på tentor och med betyg men inte skulle två tredjedelar av eleverna försöka sig på samma dåliga idé om att vara döva! Men här är det heller inte så stor grej att ljuga lite. Vi svenskar värderar ärlighet mycket högre än vad en indier gör. Här ljuger man hellre än att medge att man inte vet. Olika värderingar i olika delar av världen. Spännande och svårt att förstå. Men nyttigt och se att inte alla tycker som vi om man ska kunna samarbeta med andra länder.

Ändå inte så smart av de där lärarna måste jag säga....

2 kommentarer:

  1. Ha ha ha underbart!! De behöver nog undersöka om dövhet dessutom smittar! En artikel i min smak ;)) kram

    SvaraRadera
  2. Även om tidningen ibland var omöjlig att förstå, så tyckte jag det var mer roande med Bangalore Mirror än vad GP är. Det är ju sällan nåt man läser om här som får en att sätta kaffet i vrångstrupen. Skulle möjligen vara artikeln om platttången då (eller hur Fia?)

    SvaraRadera