Besöksräknare

måndag 2 maj 2011

Lite smått & gott

Usch jag är lite dålig på att skriva blogginlägg just nu. Egentligen händer det ju säkert massor med saker som jag skulle kunna skriva om här men lusten har saknats. Helgen har i alla fall varit full med läxor men hela familjen hann också med några timmar på drivingrangen i lördags morses. Tomas kom hem från Kina i fredags kväll så helgen har gått åt mycket till att bara vara här hemma. Oskar har knåpat med en modell på ett kärnkraftverk och Jakob har gjort en poster med en tidlinje om Alexander Graham Bells liv (det var han med telefonen för er som inte helt kom ihåg hans uppfinning). En kopp kaffe hann vi med hemma hos Jakobs kompis W och då bestämde vi också att Jakob skulle komma till W på tisdag för då har de en art-teacher som kommer och lär ut teckning/målning. Jakob gillar ju att måla så jag tror att han kan uppskatta detta.
Tomas var ute med cykelgänget i söndag morses - ett gäng killar som cyklar en längre sträcka ute på landsbygden här. Han lyckades cykla i över tre mil och hade bara blivit jagad av vildhundar en gång. Det känns lite läskigt med de där hundarna. Vi tänkte först att en visselpipa skulle vara bra att ha med för att skrämma bort dem men i ärlighetens namn vet jag inte om de reagerar på det. Här tutar ju bilarna som galningar så de är väl vana vid olika signalljud. En kille hade sparkat till mot en hund som anföll och då backade den men jag tror att en sån där visselpipa som avger ett väldigt högfrekvent ljud kunde vara något. I alla fall om den funkar så att det blir obehagligt starkt i deras öron. De är inte att leka med, de där hundarna som drar omkring i flockar. På kvällen får chauffören sitta med fötterna upp på motorn på motorcykeln för att de inte ska bita honom i benen. Läste i tidningen för ett halvårsedan om ett gäng hundar som dragit ut en bebis från ett hus och dödat den. Det är inte riktigt så man tänker om hundar när man är i Sverige!
Något som är trevligare att skriva om är ju om bröllopet i fredags! Ni såg väl det? Will&Kates bröllop! Vi var ett gäng tjejer som ordnat fin lunch med plockmat och sedan satt och tittade på bröllopet hela eftermiddagen. Inte konstigt att vi på fem personer gjorde åt fem flaskor bubbel då vi satt där i åtta timmar! Vilken vacker brud Kate var och vilka roliga hattar man kunde hitta bland gästerna. En del var som konstverk medan andra mer liknade paraboler. Dock tycker jag att vigseln kunde varit lite mer personlig och med lite annan sång än bara psalmer och gosskör. Tacka vet jag Björn Skifs och Agnes på Viktoria och Daniels bröllop! Eller Pernilla Frantzich på vårt! Det är längesedan nu - 18 år på söndag! Tiden går!! Nu är det sängdags. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar