Rostfri, inte aluminium. Bara ca 500 skr
Mamma har haft en tryckkokare som hon någon gång emellanåt plockade fram när hon skulle koka grytor. Jag kommer ihåg att det var lite farligt med den där ångan men ändå lite häftigt när kastrullen visslade och pyste.
Här i Indien finns minst en tryckkokare i varje hem. Jag antar att det är ett sätt att spara gas/ström då den kräver kort koktid, men också ett sätt att laga sega hönor och getter med möraste resultat.Man skulle visst provköra den med bara vatten men jag slängde i lite kycklingbitar, lök, basilika, portvin och chilisås och efter sex pirriga minuter då den fräst och pyst, så fick jag faktiskt fram riktigt god söt-stark kyckling! Efter lite avkylning så vågade jag öppna locket. Jag var lite skraj då vännen L lyckats pricka taket med sina kokta potatisar som hon öppnade lite tidigt. Potatis är nog annars perfekt att koka i tryckkokare då potatisen här kan ta uppemot 40 minuter ibland. Det får jag testa nästa gång!
Så bra det verkar ha gått. Ja, potatismos i taket var ingen hit.......Förklarade för Anthu vilken typ du köpt och då sa hon "that type is a little more difficult to handle.." Det vågade jag inte säga till dig....Kram
SvaraRaderaInga problem! Har nu kokat potatis och det gick jättebra. Jag fattar nog inte vad som är svårt.. Du får fråga Anthu!
SvaraRaderaKram Åsa