Besöksräknare

måndag 11 oktober 2010

Stjärnorna säger nej till alkohol

Riktigt så var det ju inte men inte långt ifrån. Vår delstat Karnataka regeras av ett parti som heter BJP. Det förknippas med ganska mycket mutor och väldigt mycket för hinduiska levnadssätt och lagar. De ligger bland annat bakom reglerna för förbjudandet av nötkött vilket gör att muslimer och andra har lite problem.
Nu är det val igen och vår Chief Minister Yeddyurappa verkar ha svårt att vinna ett kritiskt val nu på måndag. Det är astrologerna som har förutspått att han troligen inte kommer att bli återvald. Man redogör i tidningen ingående om att på grund av positionen av Venus och Mars i kombination med en väldigt svag måne gör att han troligen inte vinner. Om han agerar "intelligent" och har lite tur med att krafterna på Jupiter och Merkurius så kan han vinna.
Det står också att regeringen och minstrarna ofta använder dessa astrologer för att rådfråga inför viktiga beslut. Man lägger tydligen stora summor pengar på denna konsultation som verkar vara viktig i beslutsprocessen.
Inne i tidningen står det också några andra orsaker som att han sparkade ut sina supportrar efter att de hjälpt honom till makten, ändrat turorningen till att bli minister, hans arogans och ilska mot sina medarbetare, korruption som verkar vara väl utbredd och att han pga arrogans inte har haft koll på sina politiska konkurenter.
Detta med att tro på astologi är ganska utbredd och ibland så blir mina kollegor lite generade när man frågar om det. Vid giftemål, namngivning och andra viktiga beslut så konsulterar man ofta stjärnorna. Men att regera en delstat utifrån stjärnorna känns så där ifall man skall vara ärlig.
Tillbaka till alkoholförbudet så har Chief Minister förbjudit all alkoholförsäljning innan valet i tredagar för att försöka säkra sin ställning. Vad jag har förstått så är det för att man skall förhindra en mob där hans motståndare köper billig sprit till folk för att bilda upplopp.

Men nu har vi planerat en sparkcykelmiddag på fredag och nu finns det ju risk för att vi får dricka vatten till oxfile! Jag tänkte kolla med en astrolog imorgon om han kan spå om vinshopen kommer att öppna på fredag eller inte.....
//Tomas

4 kommentarer:

  1. Jag läste allt det där tramset. Vad skall man säga.
    Vatten blir tråkigt så se till att betala astrologen bra så kanske han kan flytta några månar till vår fördel. Annars finns det ett litet nödfallsförråd i villa 2.
    (Jag har förresten hört att du skall safea och åka på 4 hjul....,)

    SvaraRadera
  2. Hejsan,

    Som nyinflyttat till Palm Meadows tänkte jag kapa det här inlägget och säga hej! :)

    Samt fråga er vart man kan lämna in sina kostymer på kemtvätt?

    mvh
    Fredrik, Villa #80/81, Phase II

    SvaraRadera
  3. Hej Fredrik!
    Såg just att även din fru kommentrat ett inlägg här på bloggen så jag slängde iväg ett mail till henne.
    Kostymer kan lämnas in på kemtvätten i affärsbyggnaden här på Palm Meadows. Har inte själv varit där men andra har och de har varit nöjda.
    Vi lär höras och ses igen!
    Välkomna hit, hälsningar Åsa

    SvaraRadera
  4. Det var det värsta! De kan ju inte få sabba vår fest!! Eller kanske de tänker på vår säkerhet...Vi har ett litet förråd vi också, vi tar med! / Maria F

    SvaraRadera