Besöksräknare

fredag 24 september 2010

Indien - ett osäkert land

Just nu känner man att detta land inte är ett säkert land. I dag skulle högsta domstolen tagit beslut om ett landsområde i staden Ayodhya. Denna stad är en av Indiens sju heliga städena och här sägs en av gudarna(Rama) blivit född. Staden är sätet för hinduernas civilisation. Detta var fram till ca 1100-talet. På 1500-talet intogs staden av stormongulen som var muslim. Han rev templet och byggde en moské. Inte heller denna moské finns kvar längre och i 50 år har denna marktvist pågått mellan muslimer och hinduer.
När nu detta beslut om ägande ska tas så förväntar man sig stora stridigheter. Alla skolor skulle hållas stängda och ingen alkohol serveras (med spritförsäljning ökar risken för slagsmål). Men chauffören berättade att de rika som är engagerade i saken, delar ut pengar till fattiga för att de ska slåss med det andra lägret. De serverar gratis sprit och köper sig på så sätt slagskämpar. De vet väl inte riktigt vem de ska slå så kommer man framför dem så kan man bli nedslagen. Helt tokigt!
Nu är beslutet uppskjutet till nästa vecka, tisdag eller onsdag. Vi får se vad som händer. Barnen ville gärna vara hemma från skolan men de är tvungna att ta igen den missade dagen på en lördag så jag tyckte det var bra att det inte blev ännu. Vem vet, det kanske skjuts upp igen?

2 kommentarer:

  1. Fy, det låter inte bra. Otäckt att de rika utnyttjar de fattiga men så kanske det fungerar överallt. Var rädda om er!! kram syrran

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för givande läsning! Vi är också på väg ner. Min man har åkt i förväg, barnen och jag kommer senare.
    Hör gärna av dig, jag längtar efter goda råd inför äventyret!
    Mig når du på: fru.svensson@gmail.com.
    Tack på förhand/Helen

    SvaraRadera