Besöksräknare

lördag 18 september 2010

I okända kvarter

I går var Lena och jag på upptäcksshopping. Vi ville hitta två affärer som skulle ha allt som behövdes för sömnad och pyssel. Vår chaufför trodde först att det var lätt att hitta och tyckte att han kunde parkera bilen och att vi kunde gå dit själva, men vi protesterade och ville ha honom att köra ända fram - och tur var väl det! Gatan låg inte alls där han trodde och han fick ringa affären och få vägbeskrivning. Vi åkte nog i 10 minuter, genom väldigt smala gränder. Det känns skönt att sitta i en bil och se allt därifrån för det hade inte känts så bra att traska omkring där själva. Affären låg i de muslimska kvarteren och där fanns allt man kan tänka sig utmed den lilla slingriga vägen: getter och hönor, stora säckar med ris och bönor, (oj, det rimmade!) en häst bunden vid en vagn med varor, frukt i högar, glittergirlanger och annat krams som vi räknar till juldekorationer....ALLT. Till slut kunde vi inte åka längre och en man från affären kom och mötte oss och visade vägen sista biten.

Affären var lika överväldigande som intrycken från gatan. Den var inte sto. Bara en liten korridorsgång formad som ett H. Från golv till tak fanns pärlor, tofsar, paljetter, enfärgade-, broderade-, virkade band, knappar, tråd, garn, tygrosor, bollfransar...allt ni kan tänka er. Halva affären bestod av ffa enfärgade tyger i bomull och siden. Inga fina, tunna, tryckta bomullstyger som jag letar efter, men mycket annat. Vi ägnade mer än en timme i affären och kom ut med varsin påse med "skatter".

Den andra affären var lättare att hitta där den låg ett stenkast från Commersal Street. Den var verkligen bara ett hål i väggen men hade lite fina band och kan vara bra att veta om när man behöver något speciellt. Vi hittade däremot en annan tygaffär som hade lite mönstrade tyger som också fick följa med oss i påsen. Nu gäller det bara att komponera ihop tygerna med alla band och pärlor, till något snyggt. Det kan gå hur som helst. Fördelen är att vi inte gjorde åt många kronor på alla roliga små saker så blir det inget vettigt så är inte det hela världen.

2 kommentarer:

  1. Det ser kul ut, kan säkert bli många fina prylar. Lena N

    SvaraRadera
  2. Min kära vän C trodde att hon måste ställa en flyttlåda här som hon kan fylla med tyger & band mm som vi kan ta med i containern när vi åker hem:) Visst - inga problem! Du kanske måste göra detsamma för syster din? Hon som pysslar så mycket fint.
    Kul tur. Det får vi göra om. Nu finns ju andra butiker att utforska.....

    SvaraRadera