Besöksräknare

måndag 27 september 2010

Helgtrevligheter

Det har varit en bra och lite annorlunda helg i helgen. Det började väldigt trevligt i fredags med ett inflyttningskalas hos en ny svensk familj i området. God mat och trevligt sällskap bjöds det på. Många barn var det också som efter ett tag var helt svettiga av att leka jage och springa runt i huset. Kvällen slutade lite innan ett för oss, då vi fick leta upp Oskar som gått med en ny svensk kille hem. Hans hus dallrade av musiken från tre ungar som spelade "rock-band" och det var väl tur att vi befriade föräldrarna och grannarna från oväsendet.

I lördags så började dagen med golf för Tomas och Oskar och läxor för Jakob och mig. Jakob laddade även för sleep-over partyt som han skulle på hos kompisen Erik. Klockan fyra lämpades han av och hade då frågat minst tio gånger under dagen om det inte var dax att gå snart.


Oskar försvann mot kvällskvisten iväg till den nye killen tillsammans med kompisen Nora och det hela slutade med att även han sov över hos Erik och Nora. Vi fick äta vår mat helt själva! Men det gjorde inget för gott var det. Ett "riktigt" vin (=inte indiskt) som vi köpt på flygplatsen drack vi till. Jag har aldrig gjort det förut men jag dubbelmarinerade oxfilén. Först en marinad som var lite söt av ostronsås. Sedan tillagning i ugnen på låg värme. Därefter skulle det skivas och läggas i ytterliggare en marinad, nu med vitlök, persilja och kapris. Så mört och fint det blev. En tomat och olivsallad till samt en potatisgratäng passade bra till det goda vinet. Det här får vi bjuda på någon gång!


Söndagen blev mest en lat dag. Hämtade barnen och försökte göra lite läxor med Jakob, men han somnade med huvudet mot köksbordet. Det hade varit ett jätteroligt kalas!
Bakade lite tunnbröd till kvällsmaten och så var helgen över! Veckan som kommer kan bli hur som helst med det där beslutet från högsta domstolen som nu sägs ska komma på tisdag. Vi får väl vänta och se..


6 kommentarer:

  1. Hej Åsa.

    Det låter som en av våra favoriter. Super! Bjöd bl.a damerna i Bangalore på den som avskedsmiddag när jag skulle flytta hem igen.

    Verkar som ni kommit igång ordentligt igen med livet därnere. Önskar er ett bra år, kram Eva-Lena

    SvaraRadera
  2. Eva-Lena!
    Det kan säkert vara samma recept. Det gjordes i slutet av 80-talet och vann en tävling i Allt om Mat. Gott var det i alla fall!
    Hoppas allt väl med dig, familjen och alla på Högsbo. Kram Åsa

    SvaraRadera
  3. Hej
    God mat och gott vin är inte dumt. Maten ser riktigt god ut. Har du möjlighet att skicka receptet? Många kramar Lena N

    SvaraRadera
  4. Självklart Lena! Här kommer det på länk:
    http://home.swipnet.se/~w-57250/kottofaa/duboxfil.html

    Bra om man vill laga i förväg!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Tar gärna receptet, men blir gärna bjuden på den här delikatessen av dig någon gång :) Tror absolut inte jag kan få till det så bra som du. Vi kan byta. Vet att jag lovade dig en god laxmiddag....Kram

    SvaraRadera
  6. Lena W: That's a deal!!! Ser fram emot laxen!
    Kram Åsa

    SvaraRadera