Besöksräknare

söndag 25 mars 2012

Ugadifredag

Nu har det varit högtiden Ugadi här i Indien. Det är deras nyår och de firade det i fredags och i söndags. I fredags var det kvinnornas dag. Då äter man vegetariskt. I dag på männens dag får man kött, ofta lamm. En del alkohol förtärs nog också för i söndags morses när jag följde Jakob till en kompis en bit från Palm Meadows så kånkade en man upp en annan till trottoaren från gatan där han somnat!
I fredags började vi dagen spännande med musjakt! Eller ärligt talat så var det en mindre råtta. Tomas smällde i alla fall snabbt igen skåpsdörren när han skulle slänga skräp när det satt en råtta där och tittade tillbaka på honom. Sedan blev det fart i köket. Vi försökte med var sin sopborste att fösa råttan mot bakdörren. Vi ställde upp lådor som en gång för att den skulle förstå vägen utmed den fattade inte alls utan vände och sprang utmed skåpen fram och tillbaka. Vi blev genomsvetta där vi stod i morgonrockar med våra kvastar. Så sprang den in under kylskåpet. Med en ficklampa kunde vi se fötterna på den där under. Plötsligt såg vi den inte längre. Den hade gått in på baksidan av kylskåpet och bara svansen stack fram under kondensvattentråget. Med en svensk hederlig råttfälla som Tomas lyckades tråckla in bland alla rören så fick vi den tillslut. Vår hjälte, Kumar, tog hand om den då den fortfarande var vid liv.

Efter det åkte vi till City market. Tomas ville se marknaden och fota lite och barnen fick följa med under tvång. Jakob gillande det inte! Han blir lätt rädd för de täta folksamlingarna och är väldigt skeptisk till folk som vill ta och hälsa på honom. Vi andra njöt väl mera av att känna av maknadslivet. Här kommer lite bilder.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar