Besöksräknare

måndag 5 mars 2012

...och så åkte de igen!

Lunch på Hard Rock Café
Det har varit härligt intensiva dagar. Det är nästan så med alla som kommer hit första gången att man tror att man kan göra så mycket på en dag. Man räknar inte med biltiden eller just med att bilen ska till kontor och skola och att det också tar sin lilla restid. Alla transporter i trafiken inne i stan tar tid och ett lunchbesök på restaurang tar tid. Det var ett pusslande för att klämma in så mycket som möjligt. På fredagen åkte de tre luffarna iväg med bilen vid sju för att hinna med en heldag i Mysore. Det blev den vanliga tempelochpalatsturen men med 3-4 tim bilresa enkelt håll var det precis att de kom hem till åtta då vi hade bord bokat på Chez Mariannick, en liten fransk kvartersrestaurang som serverar stenugnsbakad pizza och crêpes.
Lördagen började med kvartssamtal på skolan med Jakob för mig och Tomas. Oskar guidade de andra tre till närmsta mall där kamerasladd köptes och lite skor och annat blev det med. Sedan in till Commercial street för att leta sömmerska. Sån tur var hade Rani tipsat om en gata som hade flera ställen som sydde upp på en timme så tjejerna lyckades till och med få sina saris uppsydda under det att vi shoppade Levis, Converse och åt lunch på Hard Rock Café. MYCKET mätta tog vi oss sedan tillbaka till sömmerskan för att hämta upp saris som precis, efter tre timmar!!!, var klara.Tur för vi kunde inte ens vänta på att få dem pressade då vi hade en tid för fördrink hos fam F att passa. Kvällen avslutades på klubben med ett stor gäng som var där då vi fått besök av ett par som flyttat hem för ett årsedan. Trevlig kväll även denna. Ungdomarna åt sallad då de fortfarande var mätta från hamburgaren. Sen såg de nog sin chans att äta sallad en sista gång innan de skulle ut och leva spartanskt igen. På de restaurangerna vågar man inte äta sallad!
Tidigt på söndag gick de upp och åkte till flygplatsen. Vi var uppe och kramade om dem och önskade dem lycka till, till det fortsatta äventyret som skulle börja i Dehli/Agra, sedan kanske gå via en nationalpark för att avslutas med häng i Goa. Ryggsäckarna var proppfulla och inte mycket utrymme finns för mer shopping om inte större handbagageväskor inköpes. Hoppas du de får härlig veckor innan de i början av April drar hem till Sverige igen.
Alla killarna Ekberg på Levisaffärens trappa

1 kommentar:

  1. hej! ska åka till bangalore snart, hur mycket kostar conversen där, billigare än hemma? // therese

    SvaraRadera