Besöksräknare

onsdag 10 augusti 2011

Tillbaka i Bangalore


Lyxade till det med att köpa så här vackra rosor! 20 st för ca 20 kr
Efter en riktigt härlig semester är vi nu åter tillbaka i Indien. Vi har träffat många vänner men har ändå inte sett många som vi hade velat, men det är svårt att hinna allt när man dessutom inte har något eget boende i Göteborg utan flyttar sina väskor mellan Tämta och Falkenberg. Vi får en ny chans till jul, då vi kommer igen och efter nästa sommar har vi hur mycket tid som helst i Sverige, för då flyttar vi hem.
Flygresan hit gick bra och barnen var väldigt nöjda med att återse sina saker. Inte riktigt så glada miner var det i måndags när skolan började igen, men samtidigt så märktes det att vi alla kunde rutinerna och det var bara att köra inskrivningsracet. Lappar skulle fyllas i, rätt klassrum skulle hittas, böcker och kläder skulle hämtas ut och skräddaren skulle ta mått för nya uniformer. De flesta andra gjorde detta i fredags men vi ville vara i Sverige så länge som möjligt så det var bara att bita ihop. Barnen var glada över att träffa sina gamla kompisar och de nya klassföreståndarna verkade bra så det blir nog ett bra sistaår här även om Oskar tyckte att årskurs åtta verkade svår.
Det känns redan att man tänker lite annorlunda detta året. Förra året så köpte man mycket sommarkläder och saker som skulle användas här, men nu känns det som man börjar fundera mer på vad man behöver hemma. Ska man låta göra några möbler? Ska man köpa med sig sten till bänkar eller andra ytor? Vad av det Indiska vill man ha hemma i Sverige? Lite vill man ju att detta land med sina färger och mönster ska följa med hem, men det som känns fint och färgsprakande här kan ibland kännas lite för mycket hemma... Så ska det ju passa ihop med de saker man redan har också! Mycket att fundera på!
Jäklar myror!! Ställde datorn på golvet och har nu säkert dödat 20 pyttemyror som plötsligt kommit ut från skärmkanten och krypit över skärmen. Bits gör de med de rackarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar