Titta vad jag fick av mamma och pappa när pappa kom igår!!! En ny bok av min favoritbloggare och bagare: Martin Johansson. Hans blogg Pain de Martin är väldigt inspirerande om man vill baka gott bröd.
Hans förra bok var bara om surdegsbröd som ska knådas i maskin i 8-10 minuter medan denna handlar om bröd som inte ska knådas utan får sin elasticitet av att jäsas länge. Hälften av bröden ska bara jäsas i ca 10 timmar och sedan gräddas och den andra delen är också långtidsjästa degar men de ska vikas några gånger under jäsningen innan det gräddas...eller "bakas av" som Martin och andra proffesionella kallar det.
Det känns i alla fall mycket spännande att sätta tänderna i alla dessa recept. Jag får dock vänta med att börja prova till vi kommer tillbaka från resan till Delhi, Agra och Jaipur, som vi ska åka på i morgon. Hoppas Taj Mahal är lika vackert i verkligheten som på bild!
Om du behöver någon som kan kolla om det blev gott ställer jag upp såklart! Indiska pinnar kanske det inte blir...
SvaraRadera