Besöksräknare

söndag 27 februari 2011

Hipp-hipp-hurra för Jakob!



I dag har vi en tioåring i huset! Jakob fyllde år igår och har nu länge räknat ner till sin födelsedag. Extra nöjd var han med att ha mormor och morfar här i år igen. Dagen började tidigt. Klockan sju var vi ett trött gäng som kämpade oss upp för trappan med frukostbricka och paket. Den tidiga timmen trots att det var lördag, berodde på att vi hade tid för utvecklingssamtal med Jakobs fröken klockan nio och det tar 40 minuter att köra till skolan. Fröken hade varit förutseende och frågat Jakob om han ville ha en tidig tid för att kunna ägna sin födelsedag åt annat och det lät ju bra när vi fick frågan, men när jag på fredagen insåg att vi fick gå upp i ottan så var idén kanske inte lika bra. Enda fördelen var väl att födelsedagsbarnet själv inte behövde ligga och vänta, då han är den som vaknar och går upp vid sju även på helgerna.

När jag fyllde 10 år - det är längesedan nu - så fick jag en skylt med 10 paket hängande på den från min faster och farbror. Min lillasyster blev avundsjuk men fick även hon en skylt med paket när hon fyllde 10. Traditionen skapades och även kusin M fick sin skylt. En tradition hade skapats. I år var det alltså Jakobs tur. Syster yster kunde inte skicka med skylt men hade en liten spargrismus med en liten skylt och 10 paket. Pappa gjorde den stora skylten och ägnade lång tid till konstruktion och tecknande av skylten.

Efter massa paketer, skylt, frukost på sängen och kramar så åkte Tomas, Jakob och jag till skolan. Det var bara positiva ord där om Jakob och han verkade nöjd han med, då han visade oss vad han gjort under terminen. T o m matten, som han fått kämpa med för att förstå, börjar gå lättare nu. Skönt när han verkar känna sig trygg och nöjd.

Resten av dagen gick åt till att leka med de nya presenterna, speciellt balansbrädan till wiispelaren är en av favoriterna.

Efter lunch blev det marängtårta med jordgubbar och framemot kvällen så åkte vi in till UB City till en restaurang som heter Shiro. De har japanska stekbord som man sitter runt och får se hur kocken showar och lagar maten framför en. Jakob blev så klart ombedd att hjälpa till och fick jonglera med ägg och steka ris. Förutom en god meny med diverse smårätter så fick vi titta på korttrick. Sedan kom de in med ett en liten chokladtårta med ljus som Jakob fick blåsa. Tårtan var väldigt smarrig med rinnande choklad inuti!

Det var en trött men nöjd kille som somnade mot morfars arm på vägen hem.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar