Besöksräknare

måndag 27 december 2010

Juldagen


Då var det dax att ta sig in till staden. Vår chaufför har verkligen gjort bilen fin för dagen. Här står han stolt vid den.
Vi tänkte ha en lite kulturell dag och åkte först till the Bull temple. Det är ett tempel med en stor tjur som guden Shiva brukar rida på. Tjuren är uthuggen i sten och är 4,5 meter hög. Barfota som man ska, gick vi in i templet. Om man lade en peng på ett fat skulle man sedan föra händerna i röken av ett ljus och sedan föra händerna till pannan. Bakom tjuren stod ytterliggare en präst som gav oss lite vatten som man skulle dricka eller föra mot håret..vi förstod aldrig riktigt vilket. Efter det tog vi en promenad i en park som fanns i anslutning till templet, Bugle Rock Park hette den och var en fin liten park med mäktiga klippblock och stora träd. Efter att ha tittat upp i träden en stund fick vi plötsligt syn på vad som hängde i alla träd - fladdermöss. Eller var det flygande hundar? De var stora som kycklingbroilers som hängde där uppochner i träden. Några kliade sig lite men de flesta sov - tur det för jag hade inte velat vara där när de alla vaknade!Klockan blev lunchdax och UB City med den italienska restaurangen Toscano blev målet. De flesta beställde deras stenugnsbakade pizza och alla blev nöjda. Sedan hade alla tappat fokus på det kulturella och kosan styrdes istället till shoppingmarkerna och lite smått och gott blev inhandlat, bl a en mycket tjusig indisk turban!

Klockan sju kom maten, en 5 kg stor kalkon! Jag hade sagt att vi var 9 personer. Kalkonen hade räckt till minst dubbelt så många medan potatismoset var till ca 3 personer och grönsakerna kanske till 5. Sån tur var hade vi lite extra ris att värma på och alla blev mätta. Efterrätten, plumpuddingen, räckte till 20 personer men passade fint till de ugnsgratinerade färska fikonen med apelsinmarinad, samt lite glass.

Den ser inte så väldigt stor ut här, kalkonen, men det var den!

1 kommentar:

  1. Så roligt att se er alla i bild. Ni verkar ha en fin jultid tillsammans. Ni har det betydligt varmare, för här är -13 grader vid lunchtid. kram mamma

    SvaraRadera