Besöksräknare

torsdag 16 december 2010

Heats

Det är ju idrottsdagar på gång i skolan. Jakob hade sitt förra veckan och Oskar har denna veckan. Jakob var tvungen att delta i alla friidrottsgrenarna medan de är så många elever i MYP (deras indelning på eleverna i åk 6 och äldre) att man får välja tre grenar.
Skolan har skickat ut mail om denna veckas heats(deltävlingar) och finaler i flera veckor och jag har nog fått fem stycken om varje barns idrottsdag. Trots detta välorganiserade yttre så blir det en enda soppa. Hela skolan är uppdelad i fyra "hus" och mina killar tillhör Phoenix och har den gula färgen på sidan av sina skoltröjor. Det olika husen är en bra idé för man tävlar även husvis och inte bara individuellt vilket gör andras finallopp lite mer intressanta. För att anmäla sig till de olika grenarna måsteman anmäla sig till sitt hus representant, i Oskars fall är det då Phoenix representant. Han kom aldrig till Oskars klass och Oskar var därför väldigt orolig att han inte skulle få vara med. Sån tur var kunde han skriva upp sig på måndag morgon och fick en stund senare springa sitt 100-meterslopp som han vann. Han gick alltså vidare till finalen som enligt alla mail skulle vara på onsdagen.
När han senare råkade gå förbi idrottsplanen så var det någon som vinkade till sig honom. Då visade det sig att finalen i 100 meter skulle precis starta och de andra stod uppställda!! Han hann inte få på sig sina spikskor utan fick bara springa i de gympaskor han hade på sig! Han kom tvåa, vilket ju var jättebra, men hade nog vunnit med rätt skor då hans heat-tid var bättre än finalvinnaren. Guldmedaljörens mamma var där och jag har en känsla av att hon påverkade så att finalen gick samma dag... Tycker det var dåligt att inte Oskar blev uppsökt och informerad! Nu hade han ju inte alls kunnat springa i tisdags eller onsdags då han varit magsjuk, så i backspegen så gjorde ju det här att han tog en medalj, men ändå. Man blir så trött ibland på att det är så lätt att ändra på sånt som är bestämt, bara för att någon ropar lite högre eller skäller lite mer. Men så är det här. Tur att man inte ska bo här för alltid. Jag gillar det svenska med att alla ska behandlas på lika villkor. Här hade jag nog blivit en väldigt arg gumma om jag skulle bo här för alltid!

1 kommentar:

  1. Heja, heja Oskar!! Grattis till medaljen!! Kram moster

    SvaraRadera