Besöksräknare

söndag 4 september 2011

Orange County i Kabini





Tidigt i torsdags morgon packade vi ihop oss i bilen och gav oss av till Kabini. Alla var lediga för det var Ganeshas högtid och vi skippade skolan på fredagen och tog istället en minisemester med två övernattningar på ett riktigt fint ställe på gränsen till en nationalpark. Jag måste erkänna att jag stretat emot lite vad gäller att åka hit. Jag är inte jätteroad av att gå på djurparker även om jag tycker djur är faschinerande och vackra att titta på. Det ställe Tomas bodde på förra gången han var här bestod i hustält som jag inte tyckte lät alltför mysiga. Detta ställe hade väldigt fina "huts" med en egen jacuzzi i en liten innegård!
Trots att regnet kom och gick hade vi hade riktigt mysiga dagar och åkte både på jeep-safari i jungeln och båt-safari där vi såg djuren från floden. Vi hann också med att åka oxkärra, rida elefant och gå på en nature walk där väl meningen var att man skulle se mest fåglar (kl 7 på morgonen) men då vägarna var så leriga av allt regnande så gick vi omkring med paraplyer på hotellområdet istället - kanske inte riktigt så jungelaktigt!
Det var en mäktig upplevelse att se djuren i sitt rätta element. När man ser de stora elefanterna som kolosser, vanka fram i skogen och bryta av stora bambustammar och tugga i sig så blir man imponerad. Även alla rådjur som fanns överallt och alla vackra fåglar var härliga att se. Ett vildsvin är ett riktigt kraftpaket när det kommer rusande genom skogen!

Så nu är vi jättesugna på att ta en tur till hit i vår när det är riktigt varmt och djuren söker sig till vattnet. Då är floden här det elefantrikaste området vad gäller den asiatiska elefanten i hela världen. Det vore ju också häftigt att få se en leopard eller tiger!
Borås djurpark - släng dig i väggen!!!



2 kommentarer: