Besöksräknare

söndag 14 april 2013

Städpatrullen

Denna helg har varit en riktig städhelg. I går var Tomas och jag tillsammans med svågern och svägerskan  i svärfars hus och städat. Vi har nu sålt huset och om två veckor ska vi lämna över det till de nya ägarna. Det ska bli skönt att slippa ansvaret för huset, speciellt när det snart börjar växa i trädgården och man måste klippa gräs och häckar. Samtidigt känns det lite sorgligt att svärfars hem är helt bortplockat och sorterat och snart inte finns mer. Det blir så definitivt. Lika tomt som det nu är på möbler, lika tomt är det när svärfar inte är där.
Efter ett intensivt städande så är vi i alla fall nästan färdiga. Svägerskan började tvätta en del fönster och lyckades trampa i kattbajs som då fastnade på stegen. När jag sedan skulle tvätta resten så följde bajslukten med stegen. Ganska äckligt men vad ska man göra.
Svärfar var en sparare. Han hade sparat på ved för att kunna elda i kaminen. Veden måste han ha jobbat mycket med för den vedhög han har i sitt förråd tar aldrig slut.  Trots att vi har hämtat tre släpkärror syns det knappt på traven att vi har tagit något.
Då vi kom hem ganska sent igår blev det till att tömma släpkärran på ved idag. Då kärran skulle vara tillbaka klockan tio stod Tomas och jag vid kvart över nio och vräkte ur veden på garageinfarten. Sedan körde jag på två hjul bort till macken och rullade in precis den tid kärran skulle vara tillbaka. Undertiden hade resten av familjen börjat både stapla och hugga ved. Det var full aktivitet när jag kom hem och när väl veden var klar så fortsatte jag med att vårröja i landen, sopa bort stenkross från uppfarten och tvätta av bilen. Tomas fick liv i sin Royal Enfield  och sköljde av vårt glashus med högtryckstvätten. Solen sken och det var för en gångs skull inte svinkallt utan man klarade sig i fleecetröja. Det blev en lunchmacka i trädgården innan allt var klart och lagom till förhöret i historia inför morgondagens prov med Jakob, började det regna. Vilken tur att vi han bli klara med allt!
Här kommer lite bilder från dagen:
Vårtecken

Jakob i huggtagen

Tur att vi hade lite räkrester och en burk matjesill! Och en öl.. 
Färdig vedstapel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar