Besöksräknare

söndag 28 april 2013

Lek på engelska

I går hade Jakob en kompis här från sin engelska-klass. Jag har väl berättat att han har fått lov att gå på hemspråksundervisning i engelska även om vi inte pratar engelska här hemma? Det är lite på nåder han får var där och han har ingen individuell undervisning men han får var med på gruppundervisningen och det är bättre än inget!! Men han pratar ju flytande och han tycker lektionen är kul.
Han har haft det lite trögt med kompisar i klassen. Han trivs med dem i skolan men det är ingen han bestämmer för att leka med på helgen. För några veckorsedan började han prata om en kille i hemspråksgruppen som han tyckte om. Efter lite snack fram och tillbaka bestämde killarna tillslut att kompisen skulle komma hit i går. Jakob skulle möta honom vid bussen och efter att Jakob varit vid hållplatsen fyra gånger och sedan kommit hem utan honom(!!) kom han tillslut. (Han väntade vid en annan hållplats än Jakob)
Även om jag ju vet att Jakob kan engelska är det ändå lika häftigt varje gång att höra honom prata. Så som jag pratar svenska, pratar han engelska. Hans kompis, A, pratade även han felfri svenska, men har en amerikansk pappa och var därför tvåspråkig. Killarna skulle ju mycket väl kunna prata svenska med varandra men så fort de inte pratade med oss utan med varandra, slog de om till engelska.

Det var nästan ett årsedan jag hörde lek på engelska i vårt hus och det kändes mysigt välbekant!
Hoppas det blir mer av det framöver.

2 kommentarer: