Besöksräknare

torsdag 21 april 2011

Sten + Glen = ett succépar

I går åt vi riktigt god pizza! Nu tror ni kanske att det var köpepizza för det brukar vara svårt att lyckas med hemmalagad pizza tycker i alla fall jag. Antingen blir bottnen för degig och våt av all tomatsås eller så smakar allt knäckebröd med ketchup.

Vi hade köpt en färdig tomatbas som visade sig vara ett lyckokast. Den var riktigt fyllig i smaken och smakade nästan som passerade soltorkade tomater. Vi gjorde en pizzadeg med jäst och sedan mixades en egen pesto. Vuxenpizzorna blev smaksatta med tomatbasen. peston och parmesanost. Efter gräddningen lades seranoskinka och färska basilikablad på. Barnen föredrog Margaritapizza med ananas och skinka.

Vad som gjorde pizzorna riktigt lyckade var att de gräddades i ugnen på bakstenen. De blev krispiga och fina såsom en bra stenugnsbakad pizza man köper kan vara. Tillsammans med ett glas gott vin blev kvällsmaten mycket njutbar!

Och som bonus blev så mycket kvar att det räckte till lunch idag också!Det blev sex stora pizzor som räckte både till kvällsmat för sex personer och lunch för fem och fortfarande finns några bitar kvar i kylen.

1 kommentar: