Besöksräknare

söndag 24 april 2011

Påsk

I går var det påskafton. Påskriset fick plockas av trädgärdens kvstar vilket blev en blandning mellan fröställningar från palmträden och blad från gröna buskar.
Min gårdag bestod mest av matlagning då vi var några familjer som skulle fira påsk ihop och vi bidrog med lite mat var. Jag tycker ju det är roligt att laga mat och gillar att testa lite nytt när tillfälle ges. Denna påsk stod jag för lammrätterna (rosmarinsmarinerade kotletter och en vitlök och örtmarinerad lammstek med pestosås), brödbak (baguetter) och tryffeldoftande blomkålspuré med baconcrisp. Blomkålsrätten låter kanske mystisk men blev en riktig succé.


Ett krav från barnen på påskafton är skattletande efter påskägg. Jag har sett påsen med de där påskäggen som man fyller med godis så många gånger under året men igår när de skulle fram så var de omöjliga att hitta. Maken och jag letade igenom alla skåpen tre gånger var utan fynd. Tillslut fick vi ge upp och tog istället plastburkar. Det viktiga var ju ändå letandet efter godiset. I år fixade maken lapparna och hade bara skrivit nyckelord på varje lapp som barnen sedan skulle associera till något runt huset där sedan nästa lapp låg. "Vad hackar mamma med på onsdagar" var Jakobs svåraste lapp. "Golfklubbor" var svaret...



Kvällen blev i alla fall trevlig med goa vänner och mumsig mat. Även nubbe och snapssånger bjöds det på. De indiska hantverkarna som sprang in och ut för att laga en luftkonditionering i ett av rummen tyckte nog vi var underliga. Men de kanske blev lite imponerade när våra barn stämde upp i indiska nationalsången! Själv tycker man att lördag kväll klockan åtta är en underlig tid att behaga komma och laga AC:n, men man vet aldrig här när de kommer!

Glad påsk på er alla!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar