Besöksräknare

fredag 22 april 2011

Skolbesök och avsked

I går var det våra kära gästers sista dag. Den var fullbokad med aktiviteter. Poolen på förmiddagen resulterade i en syster som, trots solkräm, lyckades få sin hudfärg att matcha sin rosa topp ton-i-ton.




Efter lunch åkte vi till skolan. Vi gick till Jakobs klassrum och fick av honom en beskrivning på varför det var lättare att skära genom en lerbit med ett kilformat föremål än med ett trubbigt. Man blir imponerad av hur alla i klassen glatt berättade för en om deras små experiment. Det är verkligen en bra början på träning i att tala framför flera människor.
Vi var runt och tittade på flera av de svenska barnens experiment. Kusin Storasyster hittade kompisen H medan kusin Lillebror mest hängde vid fikaståndet där de hade kakor och citronlemonad.
Plötsligt träffade vi på shopaholic-Nora och HarryPotter-Oskar. De stora barnen har haft "drop-and-read" hela veckan. 20 minuter varje dag har de fått släppa allt och läsa i en eget vald bok som de sedan skulle gestalta idag. Här ser ni några fler bilder på Harry. Det första är nog det kort Oskar själv vill ha med här på bloggen. Det andra kortet tog jag med för han ser så gullig ut! Han gick verkligen in för sin roll då det fanns ett pris att vinna. Ett ritat ärr i pannan, slängkappa och egenhändigt gjorda glasögon. Även pinnen till trollstav var han ute och hämtade med stege från bambubusken i trädgården. Det dög inte med en färdig trollstav från trollerilådan. Ju krångligare, desto bättre är käre Oskars ordspråk!





Syrran tyckte att han liknade Bert medan jag kom att tänka på en liten figur med stora glasögon och lockigt hår som fanns med i inledningen till tv-programmet "Boktipset". En kille som sedan åker iväg på en flygande matta. Kommer ni ihåg honom? Ser ni likheten?


Sista kvällen ägnades sedan åt sådana saker som vi kunde ha gjort lite tidigare, t ex ändra de ca 10 klänningar systern köpt. Även en mangoprovning hann vi med och däremellan en sista oxfilémåltid (eller oxgelé som lille kusinen kallade det), med mangosalsa och klyftpotatis. Aldrig fel! För att inte bli för ledsna över att vi skulle skiljas ,avslutades kvällen med lite improviserad bollywood-dans!

3 kommentarer:

  1. Här i Boberg tycker vi att Oskar liknar Karl-Bertil. Det är bara julklapparna som saknas.
    kram ma o pa

    SvaraRadera
  2. ha ha ha, jag skulle också skriva Karl-Bertil!! söt är han hur som helst :) /syrran

    SvaraRadera