Besöksräknare

måndag 18 april 2011

En tempelupplevelse

I lördags var det tandläkardags för Oskar igen. Hela den utvidgade familjen packade in oss lite indiskt trångt i bilen och åkte med. Oskar fick skruvarna i tandställningen åtdragna medan jag och systern inte kom längre än ut ur bilen och in i den lilla hål-i-väggenaffären under tandläkaren. Där började vi titta på band och paljetter och både hon och jag kom därifrån med en påse med lite olika smått och gott.

Efter det ville Tomas till en affär som säljer antibrus-hörlurar att ha t ex på flygplan. Lite tur i oturen så hade inte den affären öppnat utan vi fick titta in i en annan...som hade jättemycket fina halsband och armband! Bildbevis kommer i ett senare inlägg speciellt tillägnat nyinköpta armband!




Mätta och nöjda efter lunchen.

Vi tog en lunch på Hard Rock Café och beslöt oss sedan för att åka till templet Murugeshpalya. Det är ett tempel med en stor Shivastaty. Jag vet inte om det är ett riktigt tempel egentligen utan det är mera som ett tivoli med olika attraktioner. Det ligger under ett köpcentra och samma gubbe äger både köpcentrat och templet. Man betalar inträde och får då en biljett där man ska utföra olika moment. Först gällde det lägga 108 mynt i olika kärl reprecenterande de 108 olika namn guden Shiva har. Samtidigt skulle man rabbla "Om Namah Shivaya". Jakob tog det hela på fullt allvar och rabblade vid varje mynt som lades. Jag får väl erkänna att jag fuskade lite. Systerns pojk hittade på en egen ramsa som mer handlade om en chihuahua.


Här lägger Oskar mynt

Mjölkhällning på helig sten


Här släpper vi ner ett ljus som ska flyta på vattnet


Efter det fick man gå genom mörka gångar med halvdammiga montrar med olika gudar, man fick gå på is, bära glödande kol, hälla mjölk på en helig sten och mycket annat. I början hade vi köpt en påse med div kokosnötter, bananer, rökelse och annat. När vi burit på det hela denna labyrintfärd och började nå slutet, frågade vi var vi skulle göra av innehållet. Ställ det här, sa mannen jag frågade och pekade på ett tomt bord. Snopet. Vi måste ha missat någon station där dessa frukter skulle ha offrats. Vi var dock nöjda ändå och tog en sväng i köpcentrat innan vi åkte hemmåt för att grilla lite kyckling till kvällsmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar