Besöksräknare

onsdag 21 april 2010

Caching i Bangalore

I dag har vi varit i och tagit vår första cache i Indien. För er som inte vet vad caching är så är det som att leta skatter med moderna metoder. Man använder en hand-GPS och f'år via en hemsida, koordinaterna på skatten och lite ledtrådar. Sedan gäller det att hitta gömman och skriva sitt namn i dess logg. I dag letade vi efter en skatt som var en liten magnetisk behållare knappt 1 cm i diameter. Den skulle vara i Cubbon Park och vår chaufför såg nöjd ut när vi ville dit. Han tycker nog inte jag visar mina gäster tillräckligt mycket av den kulturella omgivningen men de har faktiskt varit mer intresserade av poolen och av affärerna!

När vi sedan klev av och inte gick in i den fina delen av parken utan stod och glodde på ett nedgånget staket och en mycket förfallen rosenodling tyckte han nog vi var lite konstiga. Det tog oss en bra stund att hitta cachen men ledtrådarnas hjälp hittade vi den. Se den fina bilden på systerns blogg!

Sedan tog vi en sväng i den finare delen av parken för att, efter en lunch, avsluta dagen på grönsaksmarknaden. Den luktade äckligt tyckte barnen, men det är ändå rätt häftigt att se alla fina högar med frukter! Stapla frukt är något som indierna är riktigt bra på.

1 kommentar: