Besöksräknare

tisdag 6 oktober 2009

Bitar börjar falla på plats eller?

Barnen började i skolan i måndags och det var en nog en chockstart för dem. Vår chafför körde dem till skolan och Åsa var med hela dagen.
Idag så åkte alla tre bussen och det verkar ha fungerat bättre. De hade idrott så det var lite mer positivt idag. Jakob hade tränat crowl som han var stolt över och Oskar spelade fotboll. Målet från oss är bara att de skall hänga med och lära sig engelska till att börja med.
Vi skall flytta in i huset imorgon och nu är nästan allt klart. Gasen är installerad men spisenhällen lutar lite. Kylskåpet som man var tvungen att få en installatör för(=sätta i kontakten) är också klar. Tvätt,disk och tork tummalare är på plats. Vi skall bara få en muntliginstruktion innan de skal användas..:)
Vi har fått en trädgårdsmästare som skall gå där och pyssla lite. Han fick pengar till en slang igår av Åsa. Vi har lite svårt att förstå vad han säger men det kanske ger sig. Antagligen så fick han för mycket pengar av oss men det var inte blodigt.
Gaskillen var lite svårare att förstå och vi körde lite patomin i köket och efter en stund så visade han mig hur man byter flaska. Fick numret av honom så att jag kunde ringa när vi skall byta igen. Vet inte riktigt hur jag skall prata med honom via telefon för han kunde verkligen ingen engelska. Det är ju lite komiskt att få telefonnummer till någon man inte kan prata med. Vi får låte chaffören ringa skulle jag tro.
Vi har inte lagt någon kraft på att anställa någon maid tills vi har kommit iordning med skolan. Vi har några på förslag så vi får se om det löser sig nästa vecka.
//Tomas

2 kommentarer:

  1. hej på er! hoppas flytten gått bra vi längtar efter att ni får internet igen så vi kan höras!!
    kram syrran

    SvaraRadera
  2. Nu är vi hemma igen och nu sitter vi hos Sofia, som hjälpt mig att kunna svara på bloggen. Tack för sms. Vi undrar så hur det går för er. Hur är det kunskapsmässigt för Oskar att byta ner sig i skolan? Har Oskar fått en svensk kille som mentor? Klarar sig Jakob bättre nu?
    Nu skall vi hem och montera upp skype, så vi kan ringa, när ni fått www.
    Vi ser fram emot att få tala med er.
    Kram mamma o pappa

    SvaraRadera