Besöksräknare

tisdag 3 april 2012

Nattlig musjakt

Är på väg till Mysore på en minisemerster. Systerns familj kom i lördags och vi har nu haft några dagars shopping, poolbad och goda middagar.
Har inte sovit så bra i natt då Tomas väckte mig klockan två med sopborstar och råttfällor. När han tänt ljuset för att gå på toaletten satt det en mus på duschdraperi-stången och tittade på honom!
Vi har jagat den här musen i några dagar nu. Tomas har haft isär ACn då den några mornar har knaprat ganska högljutt på ACns insida. Tomas stoppade ACn full med musfällor men ändå fångades den inte. I går var jag uppe på taket och tätade med spackel runt rördragningarna så den inte skulle komma in men den satt nog redan inne och stoppades istället från att komma ut.
Tomas har haft så konstiga hål i några byxor och trott att det kanske varit från en mus men jag har inte trott honom. Kanske var det ändå denna lilla sak som knaprat på hans kläder.
Vi stängde i alla fall in oss med musen i badrummet. Lite läskigt är det allt. Först såg vi den inte men sedan såg vi svansen sticka ut bakom tvättkorgen. Vi borstade och musen sprang mellan oss i det lilla rummet. Tillslut fick vi den att gå på klisterfällan och där fastnade den med fötterna. Ner med den i en plastpåse och pang med hammaren så var den lilla musen i mushimlen. Efter det tog det lite tid innan vi kunde lugna ner oss och somna om.
Nu är vi i alla fall i bilen och hoppas på en riktigt fin dag i Mysore. Stackars Oskar mår inte bra men han kanske känner sig starkare efter några timmar i en sval bil.

1 kommentar:

  1. Er nattaktivitet var ju aningen udda, men roande att läsa om; Hoppas ni får en fin minisemester & hoppas O kvicknar till. Kram

    SvaraRadera