Besöksräknare

torsdag 19 april 2012

Leadership Summit

I lördags hade Jakob och alla femteklassare redovisning för oss föräldrar i form att ett leadership summit. Man kunde gå till olika stationer och se på de olika temaämnena de forskat om och säkert 10 barn höll föredrag få så där 10 minuter om ämnen som rörde ledarskap. Väldigt många barn var väldigt duktiga på att stå framför en publik och prata om sitt ämne i stort sätt utantill.
Det fanns sedan också stationer med alla barnens tal videoinspelade som man kunde gå och titta på. Jakob hade fått frågan om han ville hålla sitt tal live och han hade tänkt göra det men av någon anledning, eller om det var så att han uppfattade fel, så sa en av hans lärare till honom att han inte skulle göra det. Han hade varit tveksam även innan men efter det så lade han ner det hela. Jag tror att det hade gett honom jättemycket att göra det men naturligtvis är det väldigt nervöst att prata för så många människor och dagen efter fick han feber så det kanske var bra att det inte blev. Han stod och berättade om teckningar de ritat med ett självporträtt i mitten och en ledaregenskap man tyckte man hade i varje hört. Nå här såg Jakobs bild ut:
Han har i de olika hörnen: Honesty, nature, friendship och creativity
Jag, systern och kusinerna var i skolan redan klockan halv elva då vi trodde han skulle vara med och uppträda med sin mimgrupp, men det visade sig inte vara förrän kvart i tre. Vi insåg att vi aldrig kunde klara hela dagen på skolan i 37 grader med två små barn, så vi tog en liten shoppingtur till en sportoutlet där systern köpte lite träningskläder. Sedan åkte vi och hämtade våra golfande män för att sedan åka tillbaka och titta på mimnumret. Det var några riktigt bra drama, sång och dansnummer bland andra mindre spännande såsom en pjäs på hindi. Mimnumret som Jakob ingick i var snabbt slut men han gjorde sina rörelser riktigt och var nöjd efteråt. All informationssamling och forskning om fattigdom i världen som Jakob gjort har ändå fått honom att förstå lite av vidden av att vara fattig. Det är svårt att förstå som svensk. I Sverige har ändå de flesta har ett drägligt liv och ingen statistisk fattigdom finns. De flesta har sina basbehov tillgodosedda. De har inte alla här. Därför känns det bra för honom att rensa ut bland sina leksaker och kläder och ge till någon som bättre behöver dem.
Jakob i sin mimföreställning
Jag tittar på Jakobs föredrag
 

1 kommentar:

  1. Det hade varit roligt att vara med och se duktiga Jakob. kram mormor

    SvaraRadera