Besöksräknare

söndag 29 april 2012

Tomt hus

Ja nu har de då åkt, goa syster och småkusinerna. På fyra veckor hinner man vänja sig vid att ha dem här. Varje morgon när man kom ner så satt det tre små DS-spelande pyamasbarn i soffan. Nu är det tomt och Jakob ligger kvar i sitt rum i brist på vaket sällskap. Det går förvånadsvärt bra att ha dem på besök så länge. De blir liksom en vana. Alla hittar sina små rutiner och även om det är fler att laga mat till så är det fler som hjälper till att duka av så det går på ett ut!
Det var en konstig dag i fredags, deras sista dag. Jag känner lite som lille M som sa "Det här är både den bästa dagen och den sämsta dagen. Den bästa för att Oskar och Jakob ska vara hemma med oss hela dagen och den sämsta för att vi ska åka hem".
Det kändes som sista dagen på semestern. Man vet att det snart är slut och man vill njuta av den sista dagen men det är svårt att inte tänka på vad som komma skall. Vi hade det ändå bra. Det blev en sista dag i poolen som bjöd på både sol, moln och regn. Tillslut fick vi flytta solstolarna under tak. Barnen lekte i alla fall på, trots regnskurar, och i 30 gradig värme går det bra att ändå sitta i bikini även om man sitter under tak.
Efter en snabblagad middag som inte blev någon kulminarisk höjdpunkt men ändå inte gick att koncentrara sig på då det blev ganska stressigt med dusch och sista packandet där ena väskan sprack upp i dragkedjan pga för många inköp så var de tillslut inpackade i bilen. Systern i tårar för att lämna oss och indien för sista gången gjorde att vi klarade att hålla oss till ett frenetiskt vinkande men när bilen svängde runt kröken stod vi kvar och det kändes så tomt. Då kom tårarna och vi grät en skvätt alla tre över att en mysig månad var över. Det har varit sååå gott att ha haft er här, fina systerfamilj! Jag är så glad att vi fungerar så bra ihop alla 8!
Och jag kan varmt rekommendera att åka och hälsa på vänner som bor i andra länder. Man får ju det bästa av allt: Semester, trevligt sällskap, hjälp att hitta det bästa av både shopping, sevärdheter och restauranger, ett billigt boende och ett hem att slappa i när dagen är slut istället för ett opersonligt hotellrum! Optimal semester!

1 kommentar:

  1. Ja det har verkligen varit mysiga och härliga veckor! Tur att vi har stugan så vi får fler fina dagar ihop fast i Sverige. Kram från oss alla!!

    SvaraRadera