Besöksräknare

onsdag 11 april 2012

Påskmiddag


Nu kommer inläggen i lite fel ordning. Jag hade tänkt att skiva om vår lilla semester förra veckan men så var inte bilderna på den här datorn men det var den här bilden från påskafton så det fick bli ett litet påskinlägg istället.
Det här med helgstämning i detta land där man inte känner av vårens första sol utan istället svettas som en gris i 40 gradig värme är svårt. Men vi gjorde vårt bästa. Förmiddagen blev lite annorlunda med påskdopp i poolen och lunch på klubben. Sedan blev alla barn väldigt nyfikna på om Indien hade någon påskhare. Nja men den kom inte hit. Istället stod en liten kyckling plötsligt på trappan med fyra lappar, ett till varje barn. Mycket kluriga saker stod på lapparna och det var full hjärnverksamhet innan alla kom på var nästa ledtråd låg. Oskar hade det kämpigast med lappen "Fyra små i bassängen blå". Det tog riktigt lång tid innan han hittade fotot med alla fyra barnen i hans blåa barnpool som finns i Falkenberg.
Sen kom nästa svåra moment. Efter tre lappar skulle de söka efter ett rum och något i en viss färg i det rummet. Alla tänkte "påskäggsstorlek" och gick runt, runt fyra stora resväskor som stod i olika rum. När nästan tårarna började komma så fick vi ge lite hjälp för dem att hitta låsta kodlås på väskrona som skulle öppnas genom diverse gåt-svar och sökningar på Internet. Lite panik blev det bland mammorna när vi först trodde att Bolibompas hemsida bytt utseende över natten, men sedan kunde vi guida dem rätt. Oskars väska hade jag glömt låsa så han blev lite snopen när jag tog det funna ägget och snabbt låste in det i hans väska.
Tillslut!!! kunde de öppna sina väskor och plocka fram äggen. Stor lycka! Det var väl en klurig skattjakt?!!
Sedan blev det god middag med ägg, sill och nubbe...ja vaniljvodka till sill är första gången för mig!
Kallskuren oxfilé, nygrillade örtlammracks, potatisgratäng, sallad, limeyoghurt och lite annat festades det på. Till det fick vi det sista av det goda boxvinet som systern haft med sig. Gott med icke-indiskt vin! Färsk mango, vattenmelon och vindruvor till chokladpåskkycklingar och chokladsås fick avsluta kvällen.

1 kommentar:

  1. Väldigt påhittigt! Att ni orkar tänka ut så bra saker i värmen. Jag var inte förnurligare än att de fick sina påskägg till frukosten här. Kram

    SvaraRadera