Besöksräknare

måndag 10 oktober 2011

Sverigeveckan är över

Då har vi kommit åter till Bangalore, barnen och jag. Tomas är kvar i Sverige några dagar för att sedan åka direkt till Kina. Vi har haft en intensiv, tung men fin vecka. De första dagarna fulla med begravningsplanering. Mycket tårar och starka känslor som kom över en. Värst var det så klart för Tomas. Jag vill inte ens tänka tanken på att mina egna föräldrar plötsligt skulle ryckas från mig. Tomas första besök i sin pappas tomma hus var jobbigt. Han satt där i sin ensamhet med tårarna trillande ner i kaffekoppen. Även återseendet av svärfar på sjukhuset var jobbigt för oss alla men gav ändå en känsla av att det sorgliga verkligen hade hänt. En mycket proffsig begravningsentreprenör fick barnen att känna sig delaktiga och uppleva stunden av återseendet av farfar på ett bra sätt med stort allvar och respekt.
Tur att vi ändå har haft svågerns familj att dela planering och sorg med. Även alla runt oss, både familj och vänner har gett sitt stöd på alla sätt. Stort tack! Det har verkligen värmt.
Begravningen gick i höstens tecken. Vädret under veckan var verkligen underbart höstigt med gulnade träd. Blommorna vi valde fick också vara höstiga och gick från rosens blodröda ton till höstlövens rostiga färg. Lövet ovan målade jag för att pryda programmet i kyrkan. Musiken var pampig och vacker och vana psalmsångare bland gästerna gjorde att det kändes som om vi alla lyfte svärfar mot himmelen. Jakob grät tröstlöst genom hela akten och vi andra lät tårarna rinna utmed kinderna. Lunchen efteråt blev en trevlig stund med fina ord om svärfar och många minnen. Ett bildspel Tomas gjorde av bilder han och hans bror plockat ihop, gjorde det lättare för många att minnas fina stunder. Ett igenkännande skratt fick alla att känna sig lite lättare inombords, innan vi skiljdes åt och mycket trötta åkte hem och smälte dagen.
En sorgens vecka avslutades på bästa sätt för pojkarna. Deras stora kusiner tog med dem till laserdom och därefter pizzakvällsmat. Kvällen och den otroliga träningsvärken som följde efter att ha sprungit omkring halvt hukad under laserdomjakten satte sina minnesspår.

2 kommentarer:

  1. Så bra det blev med allt. Vackert löv! Så fantastiskt duktig du är. Kram

    SvaraRadera
  2. Låter så sorgligt och vackert på samma gång. Men men, vilket fint löv! Galleri Ekberg..när? Kramen M

    SvaraRadera