Besöksräknare

torsdag 12 augusti 2010

Tillbaka i Indien

Då är vi då åter här i Indialand. De åtta veckorna i Sverige gick fort och nu börjar vardagen rulla på som vanligt igen. Vi har haft en härlig sommar och träffat så mycket människor att vi tillslut fick ta en paus från allt runtflackande. Ändå är ni flera som jag velat träffa men inte haft möjlighet till. Barnen blev för otåliga av att åka runt och träffa mammas kompisar varje dag och de har ändå fått väntat på mig många gånger för vi har satt in en ny garagedörr på huset på Svalebogatan och den har jag varit tvungen att måla några gånger och då har barnen snällt fått sitta och vänta.

Sommaren har i stort bestått av ett pendlande mellan Borås -Tämta - Göteborg - Falkenberg, fram och tillbaka. De första tre veckorna var bara jag och barnen i Sverige och först därefter kom Tomas. Då han inte har obegränsat med semesterdagar och vi gärna vill spara en del till resor det kommande året, så jobbade Tomas två av sina fem sverigeveckor. Tyvärr fick han en riktigt illa förkylning som satt i hela semestern - ett tag befarade han TBC som funnits på kontoret i Japan när han var där, men det visade sig "bara" vara lunginflammation.

Tomas första sverigevecka (då han jobbade) hann vi andra med både att ta det lungt och leta efter geocacher....

Jakob hittade en hinderbana vid Solviken. Sedan tog vi en lunchpaus med utsikt över sjön.

..och besöka släkt och vänner. Bl a åkte vi en sväng till Lena på Instön. Även där hann vi med lite geocaching innan spöregnet blötte ner oss ända in på underkläderna. Undra om faster egentligen uppskattade bergsklättringen i regnet? Besöket blev i alla fall lite mer primitiv än planerat, då något var fel med vattnenledningen så vi fick hämta vatten i hinkar.
Vi hann också med att träffa farfar Gunnar och hjälpa honom fixa lite i hus och trädgård.

Då Tomas började sin semester (efter att han jobbat en vecka med feber och hosta!) åkte vi ner till Falkenberg för att träffa mormor, morfar, Sofia, Johan, Maja och Måns...och alla deras djur. Mest populär just nu är den lila lurviga hunden Morris. Och visst är han söt (ja, båda två förresten).

Morris och Oskar. Maja och Sofia letar cacher.

Johan med gps och hund- och barncykelkärra

Falkenbergstiden blandades av arbete och utflykter. Jag hann måla friggeboden grön. Sedan högg vi alla in i det stora projektet "bygga ny altan på innegården". Däremellan hann vi med lite cykel-cachingturer, golfrundor (papporna) och äventyrsland(pappor och barn) kombinerat med shopping (mammorna) i Halmstad.

Här sitter vi mätta efter en otippat god lunch på en thai-gatukök utanför Halmstad

Vi gjorde också en härlig cykeltur in till skrea, där vi tog ett dopp, åt kvällsmackor och avslutade det hela med glass på Peggens glasscafé. En riktigt mysig kväll och första gången vi åkt så långt utan att de små barnen klagat på trötta ben!

Hela gänget!




En dag då systerfamiljen var i Bohuslän tog vi en tur till High Chaparral. Det var en upplevelse! Där fanns många familjer som tog det hela på väldigt allvar och var utklädda i full salon-mundering. Vi såg på stuntshower och blev tågrånade men kände efter några timmar att vi var klara med parken och drog oss tillbaka till Falkenberg igen.



Tomas sista semestervecka samt veckan därefter, då han jobbade, var vi i Tämta. Vädret slog så klart om till varannandagsväder då vi närmade oss Borås. Försökte oss på ett Ullaredsbesök på vägen och köade 30 minuter in till Gekåås parkering, men efter cirkulerande utan resultat så gav vi upp. Det slutade med lunch på en pizzeria på Svenljunga torg.
Vi hann med grillkväll hos Tord och åkte på en heldagutflykt med svärfar runt sjön Tolken som avslutades med lunch vid Åsunden i Ulricehamn. Tack vare cachingen hittade vi till små torp ute i skogarna.
Här sitter vi utanför Raska-Minas stuga. Raska-Mina var en tant som här på slutet av 1800-talet och som var dåtidens "nyheltsankare" då många stigar gick förbi hennes hus och hon fick höra allt skvaller. Huset sköts av en hembygdsförening och man får gå in i det och titta på den tidstypiska inredningen. Mycket välskött.
Skara sommarland fick sig också ett besök i sällskap med fam M. Barnen var jätteglada att träffas igen och försvann i väg till de olika vattenrutchkanorna. Där stod vi fyra föräldrar och funderade på vad vi skulle göra. Men när man är i ett sånt häftigt vattenland och har betalat inträde så är det bara att dra på sig badkläderna och börja åka. Vi provade åkturer på både liggunderlag, enkel- och dubbelbadringar. Det var riktigt kul. Klart vi måste se på Skara domkyrka, sa mamma H, så på kvällskvisten drog vi in till stan och väntade oss ett tomt centrum, men tji tick vi. Det var ett stort cykellopp i staden, massor med folk och Lili & Sussie stod på scenen och sjöng Show me Heaven, så det ekade. Kvällsmat intog vi på en Thai-restaurant och hade en riktigt mysig kväll.

Alla barnen i tunnan! Mobil-beroende föräldrar?!! Nej de lyssnar på Arns berättelse om domkyrkan.

Sista veckan blev fullspeckad med besök hos vänner, flera turer till Syster och div inköpsrundor inför återresan. Väskor vägdes och allt onödigt lämnades kvar (trots tunga väskor finns det mycket jag glömt köpa... ).
Sista kvällen hade vi en mysig avslutning på Granbacken där ma och pa bjöd på färska räkor, havskräftor och musslor, både grillade och ogrillade varianter. Mycket smaskigt! Sedan fick jag en överraskande födelsedagsuppvaktning. Pocketböcker, ett hemmagjort halsband från pyssliga syster, akvarellfärger, smultronfrön och pengar från ma och pa, målarpenslar och några till färger från faster, kusin och farbröderna. Tack så jättemycket!! Har länge tänkt att jag skulle ta upp akvarellmålandet igen och nu måste jag ju det!
Följande morgon blev uppstigningen innan fem och med ma och pa vinkandes på trappan åkte vi sedan till flygplatsen för att åka tillbaka till Indien och vardagen.

3 kommentarer:

  1. Hej Åsa
    Vilken trevlig blogg du har. Själva håller vi på med de sista förberedelserna inför vårt Indienäventyr.
    Det ska bli roligt att få träffa er alla.
    Hälsningar
    Mariam Rashid

    SvaraRadera
  2. Åhh vilka härliga sommarbilder och sommarminnen. Det är alltid lika mysigt att vara tillsammans, längtar tills vi ses!

    kram till er alla / syrran

    SvaraRadera
  3. Roligt att se och läsa om vad ni har gjort i sommar. Ser redan fram emot nästa sommar!
    Kram
    Therese

    SvaraRadera