Besöksräknare

fredag 20 augusti 2010

Notebook fattas

Första skoldagen var ju jag med barnen i skolan och hämtade nya skolkläder, nya böcker och nya skrivböcker pennor o dyl. Jakobs böcker gav hans fröken honom men Oskar fick en standardpåse för årskurs sju som skulle innehålla allt han behövde. När sedan veckan gått och han haft alla ämnen visade det sig att fysikläraren ville att barnen skulle ha en viss sorts skrivbok (de är olika: med och utan ränder eller rutor och i olika storlekar) som det inte fanns någon kvar av i barnens påsar. Efter några fysiklektioner och utskällning varje gång om att de hade fel skrivboksmodell, gick Oskar till bokutlämningen för att fråga efter en bok i rätt modell. I bokutlämningen säger de då till honom att de böcker i den modellen som fanns kvar var till årskurs 12. Man behövde även en förälder med sig för att hämta ut en bok! Man kunde heller inte hämta en bok under de tider under skoltid då utlämningen var öppen, utan bara efter fyra (skolbussen hem går kl fyra). Oskar gick tillbaka till sin lärare och berättade om sina problem och bad att få en lapp från henne till bokutlämningen men hon orkade inte skriva en utan bara viftade bort honom. Han funderade då om han kunde byta in någon annan skrivbok för att få den rätta. Jag skrev en lapp till bokutlämningen om att han behövde en ny bok.Så gick han dit nästa dag. Då fick han plötsligt en bok utan några problem och utan att behöva använda min lapp!!!! Så är det här i Indien. Har man lite högre position än någon annan så gäller det att visa det.

Angående annorlunda pedagogik så berättade Jakob att de haft teckning idag och att de skulle rita av en människa och den som ritade ögonen för högt, så de hamnade i pannhöjd, skulle fröken rita ögon i pannan på. Jag vet inte om hon skämtade eller inte men det var inget skämt som Jakob i så fall förstod för hans gubbar hade nästan ögonen nere på kinderna. Man vill ju inte riskera att fröken ritar på en!

1 kommentar:

  1. Dessa principer! Jag skrev ett nytt surt mail till Kumal Kutappa och frågade vilken anledningen är att de inte får använda blyerts i sina note books. Tror du jag fått något svar? Passade också på att påpeka att jag aldrig fick något svar om independence day och att det är skolans ansvar att svara på föräldrarnas frågor. Nu är man väl rökt där.....

    SvaraRadera