Besöksräknare

onsdag 17 mars 2010

Födelsedagskalas


Jakob fyllde 9 år för några veckorsedan. Han var väldigt glad att mormor och morfar var här på hans födelsedag. Han ville inte bjuda in några barn från klassen utan det blev bara de svenska barnen som han leker med.

Födelsedagen började med sång och uppvaktning på sängen. Jag tror aldrig att han fått så många presenter på morgonen förut. Både presenter från oss, mormor&morfar och till och med en paket från Skoglundsfamiljen och ett från farfar&Stina var medskickad!

Jakob hade beställt en glasstårta med marängbotten och semlor istället för bullar. Det var bara att sätta igång och baka. Marängen gick faktiskt bra i vår konstiga varmlufts/micro-ugn. Bullarna blev det värre med. Så fort degen var ihopknådad så gick strömmen. Vi väntade och väntade. Vi (mamma, pappa och jag) skulle ut på stan och kunde inte sitta hemma hela dagen. När strömmen varit borta i en timme åkte bullarna in i kylskåpet och vi stack. Väl hemkomna igen togs bullarna fram. De såg fortfarande jättesmå ut och var kompakta och hårda. Sedan gick strömmen igen. Ytterligare väntan. Nu började det bli sent. Bullarna jäste ingenting!! Inne i ugnen började de röra lite på sig och växte och blev faktiskt ätbara, men några semlor hanns inte med att göra. Men barnen var nöjda ändå.

Kompisarna kom med fler presenter. Roliga spel och experimentlådor. Jag hade köpt en partybomb. Hade ingen aning om vad det var (hade inte köpt den om jag vetat...) men Oskar siktade mot taket och sköt av den. Ut kom miljontals små bitar av olikfärgade foliebitar. De bildade ett tjock lager på hela det fina bordet. Saftglasen blev helt fulla så de fick bytas till nya. Det var sjukt mycket konfetti! Sån tur var så tänkte jag att vi väntar med att ställa ut tårtan till bomben avskjutit. Vilken tur! Den hade inte varit ätbar. Efter att ha hällt av konfettin från alla tallrikarna kom tårtan. Ljusen var svåra att tända. Kändes som att tända tomtebloss men jag tänkte inte mer på det förrän Jakob skulle blåsa ut dem. Han blåste och blåste. Så fort de slocknat så blossade de upp igen. Alla blåste men det gick inte. Vi fick ta ett glas vatten och doppa dem i. Jag trodde det bara var indiska ljus - allt här kan vara annorlunda än hemma, men det visade sig att jag köpt osläckbara ljus! Det blev ändå många skratt och en nöjd 9-åring.

Kvällen avslutades med grillkväll på klubben. Vi gick hem vid tolv och Jakob höll sig vaken hela kvällen!!! Det kanske märks att han blivit större ändå!

4 kommentarer:

  1. Oh, en sådan söt och glad 9-årig Jakob på bilden. Då visste han inte, hur roligt kalaset skulle bli, säger två förkylda morföräldrar, som var lyckliga över att få vara med.

    SvaraRadera
  2. sötnos!! Nu längtar vi så det gör ont i kroppen!! Nio dagar kvar sedan är vi på väg!!kram på er!!

    SvaraRadera
  3. Ett försenat grattis till Jakob från hela familjen Persson!

    SvaraRadera
  4. Stort grattis i efterskott från oss i Palo Alto! Ljusen är kanske något att ta med sig hem så småningom ;-)
    kram

    SvaraRadera