Besöksräknare

söndag 17 november 2013

Tänt va´ det här!

Usch vad det är mörkt så här års! Jag blir tokig på mörker. Lite har det väl att göra med att synen börjar bli lite sämre och att ljuset gör det så mycket lättare att se när man ska greja med något efter solens nedgång.
Typiskt nog pajade glödlampan i en danskdesignad lampa som ger mycket ljus men som har en specialglödlampa som inte tillverkas längre. Innan vi hittade en affär som hade en leverantör som hade kvar denna storlek på lampor, och innan de fick hem dem, levde vi i halvmörker på övervåningen.
Vid matbordet har vi sedan försökt få till bättre ljuskällor. Det är jättesvårt att välja lampor tycker jag. Vill man ha ett allmänt höjd ljus i hela rummet eller vill man ha punktbelysning som ger trivsel? Många lampor är vita och ger de då ett för vitt sken och andra har mörk skärm och släpper då inte igenom ljus utan lyser egentligen bara uppåt och neråt.
 Nu har vi nog kommit fram till hur vi vill ha det:
I matrummet fick denna ikea-lampa flytta in och gav en fin kontrast på vitrinskåpet, mot den vita väggen.

I går köpte vi en rad med spottar som ska sitta i andra delen av matrummet och ge lite myskänsla!

 Vardagsrumsfönstret har fått lite extraljus av de här nya lamporna som förresten svågern säljer! Jag funderar fortfarande på om en ljusare skärm skulle ge lite mjukare ljus men jag gillar färgen på skärmen till foten..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar