Besöksräknare

söndag 17 november 2013

Släckt va´ det här!

Vi har belysningsproblem. Det är kolmörkt i trädgården. För någon vecka sedan så slog jordfelsbrytaren av elen i huset hela tiden. Vi hittade att det var utebelysningen som var felet och i torsdags var en elektriker här och hittade felet. En lampa tar in fukt och behöver bytas. Vi har alltid tyckt att den lampan var lite ufo-lik och inte så jättesnygg. När jag letade lampor på nätet hittade jag den i nytillverkning. Det var en dansk designlampa av Henning Larsen och kostade 5000 kr att köpa!
Bild lånad från: http://www.danskdesign.nu/lightyears-hl410-utebelysning-vagg
 Hade den sett ut så här hade den fått vara kvar! Den vitmålade variant som nu hänger där är tveksam om den går att få snygg och den blir nu utbytt mot en billigare variant från ett av de större byggvaruhusen.
Vi har även en till i ufo-serien och den svävar verkligen som ett ufo i trädgården. Den skulle jag vilja byta mot att lysa upp stenmuren och det fina trädet i trädgården stället och skapa mera rumskänsla än bara allmänljus som en lyktstolpe ger, men det får bli ett senare projekt.
En lampa som också ska bli utbytt när elektrikern ändå är här är denna sak som inte alls passar till funkisstilen som genomsyrar hela huset.
Istället blir de de här lamporna som ska upp på väggarna:
Denna är mindre och byts mot den vita krumelurlampan

Denna är större och ska vara istället för ufo-lampan


3 kommentarer:

  1. Det kommer att bli jättesnyggt med de nya! Mamma

    SvaraRadera
  2. Håller med mamma, det kommer bli snyggt med lite nytt. J hälsar att vi kan testa en linnefärgad skärm ist, ger mer ljus. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som en bra idé. Då kan jag ha dem att byta med!

      Radera