Besöksräknare

tisdag 14 maj 2013

På besök hos Kungen

Här kommer en liten rapport från vår Stockholmstur. Vi åkte på vår bröllopsdag, i onsdags och kom hem i fredags. Det var en sååå mysig tur. Stockholm är så vackert med sina gamla hus och glittrande vatten var man än såg. Vädret visade sig från sin bästa sida och temperaturen var upp mot 20 grader. Vi fick tipset att köpa "Stockholmskortet" och det var verkligen lyckat. Det gav oss fritt inträde på de flesta museer och obegränsat åkande med lokaltrafiken. Vi hade nog aldrig besökt så många museer utan kortet men nu han vi på de tre dagarna med både vasamuseet, nordiska museet,Slottets livrustkammare, skattkammare och paradvåningar, moderna museet och arkitekturmuseet. I onsdags kväll åt vi middag på en japansk restaurang som en av våra kompisars make har. Den heter Blue Light Yokohama och hade jättegod mat. Vi fick in ett tiotal smårätter som vi delade på, bla ångade räk- och edamame-dumplings, tonfisk svedd i vitlöksolja, avokado- och sashimisallad med miso och ingefärsdressing. Brylépudding med vit sesam, glass och sorbet blev det till efterrätt.
Sen hade vi turen att bli inbjudna till familjen F som vi lärt känna i Bangalore och som vi tycker skulle bo i Göteborg istället för i Stockholm. Utan att vi visste det hade även familjen W bjudit in sig till familjen F så det blev en riktigt trevlig kväll med det gamla gänget från Bangalore. Italiensk buffé med bubbel bjöds det på, mycket gott! Tur att familjen W bor i Göteborg så vi i alla fall kan träffa dem lite oftare!


Regalskeppet Vasa

Två mystiska figurer som smyckade Vasa


Den perfekta museeutrustningen: inspelade guidturer. (Ja här kan man tro att vi spelade in dem själva, men man  riktade spelaren  mot en avläsare i montern och så fick man  höra en inspelning om montern)

Blue Light Yokohama

Lunch på moderna museet
Tomas hos Kungen

3 kommentarer:

  1. Ser väldigt härligt ut, vi är oxå sugna på att åka dit, våra barn har ju fortfarande inte varit i Sthlm , däremot indien tre ggr och Afrika en ;))

    SvaraRadera
  2. Vackra Stockholm och fina familjen, nu med stora barn efter era tjugo år tillsammans. Inte undra på att man börjar känna sig gammal.
    Lycka till med de nästa tjugo! Föräldrarna

    SvaraRadera