Besöksräknare

söndag 30 september 2012

Lördagsutflykt

I går åkte killarna och jag hit till Falkenberg. Det blir sista helgen för i år för i morgon ska vi stänga stugan för säsongen. Men vad gör man en sån här tråkigt regnig dag som idag?...
Vi åkte till....

Ja, det var inte min idé utan mammas och pappas. Jakob var lite orolig för att vi inte skulle hinna fram och tillbaka innan kvällen, vi skulle ju åka till utlandet! Men vi hann.
Det är verkligen mysigt att åka kustvägen från Helsingör till Louisiana och titta på alla fina hus och mysiga trädgårdar. Väl framme i Louisiana var vi inte de enda som haft samma plan som vi. Parkeringen var full och vi fick ta en som låg en bit bort. Sån tur var hade regnet tagit uppehåll. För er som inte känner till Louisiana så är det en konsthall som ligger i en vacker park precis vid havet. Parken är full av statyer och förra gången vi var här (tre somrar sedan) var Jakob helt fascinerad av dem.
Idag var det bl a en utställning om nordisk arkitektur och en om olika kända konstnärers självporträtt. Vi började titta på arkitekturutställningen och gick sedan och åt lunch. De har en restaurang med utsikt över havet och vi lyckades, efter ca 30 minuters letande, hitta ett bord. Det blev buffé för oss alla: löksoppa med rökt foccascia, syrad spetskålssallad med dill , små grönsakspajerpajer med morotstatsiki, sill med creme fraiche och kapris, rosmarinkyckling,  len fiskpaté..... jag har säkert glömt något... men gott var det! En dansk öl passade bra till.
Det är härligt att se hur olika konstnärer sätter ihop färg och form och skapar så olika saker. Oskar tyckte att en del saker var så simpla att han kunde gjort dem själv. Så tänker man ofta när man ser något men samtidigt vet man att man faktiskt aldrig gör det själv och jag tror också att det som ibland ser väldigt enkelt ut, ofta är det svåraste att göra.

Det är i alla fall härligt att se vackra, kreativa, ibland tokiga men ofta talande konstverk.
Tack mamma och pappa för att en tråkigt regnig dag blev en mysig utflykt till grannlandet!

Oskar läser namnen på alla de konstnärer
som hade med självporträtt i utställningen

En av parkens skulpturer med havet i bakgrunden

Här är titeln på konstverket "morfar med handväska"


Här ser ni den svävande stenen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar