Besöksräknare

tisdag 19 juni 2012

Tioman Island

Nu har vi varit här på Tioman Island några dagar. Det är en riktigt vacker ö med turkost vatten och höga gröna berg. Växtligheten är tät och luftfuktigheten hög. Allting går i lugn takt här i den fuktiga värmen och det finns inte så mycket att göra annat än att sola, bada, snorkla och äta.

Första dagen hyrde vi kanoter och paddlade ut till en liten ö. Det låg en flotte utanför ön och därifrån kunde man snorkla. Vi såg jättefina fiskar i regnbågens alla färger men jag måste säga till alla som är i Indien och tänkt att åka till Maldiverna: gör det mot slutet av er tid här för så vackra snorklingsupplevelser som där har jag inte haft någon annan stans. I morgon ska vi på halvdagsutflykt och kanske det blir fin snorkling där.
Oskar och Tomas var i morses ute och dök. Oskar gillar verkligen att dyka. Han säger att det är den häftigaste upplevelsen han gjort. Det är som att flyga i och med att man hålls nere i vattnet av tyngder och ändå kan andas där under ytan. De hade sett fina fiskar och koraller och var nöjda med turen. Vi andra hann med många bad i det ljumma havet och däremellan paus i skuggan då Jakob bränt sig under ögonen (eller hela tiden gnor bort solkrämen när han torkar ögonen) så han blivit helt röd och öm.
Såg precis en ca 1 meter lång och ganska fet ödla gå förbi! Som en liten krokodil såg den ut! Häftigt!!!

Nej nu är det dags för drink på altanen. Skål på er, vänner!

3 kommentarer:

  1. Det ger Maldiv-feeling! Ser härligt ut. I dag vaknade jag av sol här. Det är första gången den här veckan med en vacker morgon. Så mycket lättare att gå upp då:)
    Syns snart!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så härligt det ser ut. Njut och ta med er lite värme till Sverige. Kram ma i pa

    SvaraRadera