Besöksräknare

söndag 10 juni 2012

Många avsked

Ja det är verkligen avskedspartynas tid. Två i fredags, ett i går och ett idag. Tur att man har lite olika klänningar att välja på!! Trevligt att hinna prata med många innan vi åker härifrån och trevligt med lite olika typ av tillställningar. Fredagen var mera mingelparties, lördagen var trerättersmiddag och i dag var det buffélunch. Tänk vad många härliga människor man har haft förmånen att lärt känna!

I går hade Tomas och jag en dag på stan ihop. Även om inte inköpen blev jättemånga så blev de dyra, men bra! Tomas köpte nämligen en ny kamera. Han har gått och värkt på det så länge och när han bestämt sig fanns inte kameran i affären utan blev beställd till honom. Så ringde äntligen affärsägaren honom i fredags och Tomas sa att han skulle komma nästa dag, igår alltså, för att köpa den. När vi väl kom till affären så blir ägaren lite trängd. Det kröp nämligen fram att han redan sålt den till en annan!! Tomas blir väldigt besviken och hänvisar till gårdagens samtal då han sagt att han skulle komma och köpa den på lördagen. Alla i affären börjar ringa och plötsligt förstår vi att de drar en vals till han som köpt den om att de fått leveransproblem och att den inte kommer förrän på måndag! Tomas får den alltså tillslut ändå. Only in India!!
På väg till kameraaffären lyckades vi bli påkörda. Vi har inte varit med om någon olycka här förut trots denna hysteriska trafik men idag mötte plötsligt Kumar en motorcykel som åkte mot körriktningen och då bromsade han med resultatet att motorcykeln bakom oss åkte rakt in i baken på oss. De håller aldrig några säkerhetsavstånd här så det är inte konstigt att det hände. Alla stod och skyllde på alla en stund men det var en polis i korsningen som var med i diskussionen så ingen började slåss i alla fall. Kumar och killen som körde in i oss övertygade polisen om att det var killen som körde mot trafiken som gjorde fel och polisen höll med. Egentligen var det ju han bakom som inte kunde väja men, men...

Här kommer några kort från lördagkvällens middag som K och K bjöd på. De är tagna med den nya kameran utan blixt, i kvällsmörker. Fina va?!!

4 kommentarer:

  1. Vad vackra ni är...lycka till med hemflytten :)
    Hjärtliga hälsningar Åsa, kamrat med the lady in pink ;)

    SvaraRadera
  2. Vad jag kommer att sakna Indienrapporterna...

    Men välkomna hem snart!

    SvaraRadera
  3. Åh så fina ni var:) Jag ville ju också varit med.....Kram

    SvaraRadera